Hirdetés

Vonakodva, de azért áttér az Apple USB-C-re



|

A cupertinóiak főmarketingese bepillantást engedett az USB-C-s iPhone-nal kapcsolatos terveikbe.

Hirdetés

Az Európai Parlament elsöprő többségének támogatásával nemrég célegyenesbe ért a 2024 őszétől érvénybe lépő EU-s szabályozás, amely egy sor elektronikai eszközön kötelezővé teszi az USB-C szabványú töltőportok használatát. A döntés értelemszerűen az Apple-t érinti a legfájóbban, mivel ők az egyetlen nagy kütyügyártó, akik nem az univerzális megoldást, hanem a házon belül fejlesztett Lightning-csatlakozót használják.

Habár már több szivárogtató is megírta, hogy az új regula ellen a végsőkig tiltakozó cupertinóiak fejet hajtanak az EU akarata előtt, még mindig tartotta magát az a vélekedés, hogy az almás cég esetleg egy töltő nélküli iPhone piacra dobásával kerüli meg a kötelezettséget. Most viszont közvetetten a cég legmagasabb szintjeiről cáfolták ezt.

Hirdetés

Az Apple marketingfőnöke, Greg Joswiak ugyanis nemrég a szoftverfejlesztést vezető Craig Federighivel adott közös interjút a The Wall Street Journalnek, amelyben az EU-s szigorítás témája is előkerült. Joswiak pedig velős és egyértelmű választ adott:

"…nyilvánvalóan engedelmeskednünk kell, nincs választásunk."

- szólt a vezető, aki úgy fogalmazott, hogy az "európai vásárlóknak az európaiak diktálnak". A reklámguru ugyanakkor nem mulasztotta el megismételni az Apple jól ismert ellenérveit, melyek szerint egy bizonyos szabvány kényszerű alkalmazása árthat az innovációnak, s hogy az USB-C-s váltás miatt szintén rengeteg e-hulladék keletkezik majd. Joswiak emellett arra is kitért, hogy a cserélhető kábelekkel érkező töltőkockák - legalábbis szerintük - már amúgy is megoldották az eltérő szabványokból adódó gondokat.

Mindebből számunkra az az érdekes, hogy az Apple fejesei meg sem próbálják lebegtetni, hogy alternatív lehetőségeket is vizsgálnak, ami végképp egyértelművé teszi, hogy nem port nélküli, hanem USB-C csatlakozóval ellátott iPhone-t kapunk. Ha pedig hihetünk a pletykáknak, a cupertinóiak nem is fogják megvárni az EU által megszabott határidő lejártát, hanem már a jövő őszi, feltehetően iPhone 15 néven érkező modelleknél meglépik a váltást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.