Hirdetés

VR-objektívvel állt elő a Canon



|

Csupán egyetlen típussal működik, a szoftverére pedig elő kell fizetnünk.

Hirdetés

A digitális kamerák piacának vezető gyártójaként a Canon csapata igyekszik élen járni a technológiai fejlesztésekben, így a januári CES-en például egy műholdas kamerát villantottak a közönségnek, előtte pedig egy cserélhető objektíves stabilizátort szabadalmaztattak.

A tokiói cég most a virtuális valóság műfaját is szeretné meghódítani a nemrég bemutatott RF 5,2mm F2.8 L dupla halszem objektívvel, amit kifejezetten VR-tartalmak rögzítéséhez terveztek.

Hirdetés

Az objektívben két, egymástól 60 mm távolságra elhelyezett halszemoptika található, amivel 3D-s VR képeket és videókat lőhetünk. A Canon elsősorban a Facebook népszerű VR-headsetjét, az Oculus Quest 2-t nevezi meg célplatformként, a vállalat leírása szerint pedig ez a "világ első digitális cserélhető objektívje, amely sztereoszkopikus, 180 fokos 3D-képeket rögzít egyetlen képérzékelőre".

A különleges objektívvel akár 8K-s felbontású tartalmakat is készíthetünk, viszont kizárólag az EOS R5 tükör nélküli fényképezőgéppel működik a kiegészítő. Az RF 5,2mm F2.8 L hivatalos ára 1 999 dollár, ami a 3 899 dolláros EOS R5-tel együtt ugyan már szép summát ad ki, de még így is olcsóbb a szett, mint például az Insta360 Pro 2 nevű dedikált VR-megoldás.

Az új objektívhez a Canon egy EOS VR Ultility nevű konvertáló szoftvert és Premiere Pro plug-int is kínál, ám ezeket csak az EOS VR System csomag előfizetésével érhetjük el. Az objektív decemberben kerül a boltokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.