Hirdetés

VR szemüveg fejlesztésén dolgozik az Apple



|

A prémium kategóriásnak tervezett terméket a legelső beszámolók alapján legkorábban 2022-ben dobhatja piacra a vállalat.

Hirdetés

Már évek óta lehetett hallani kisebb híreket azzal kapcsolatban, hogy az Apple a saját VR szemüveg modelljén dolgozik. Úgy tűnik, hogy a fejlesztés hamarosan a végéhez érkezik, ugyanis bennfentes információk alapján a cég legkorábban már 2022-ben szeretné elérhetővé tenni a prémium árkategóriába sorolt termékét. Vélhetően az Oculus Rift és a HTC Vive elsődleges versenytársának tervezik a készüléket, viszont azoknál az értesülések szerint még drágább lesz az Apple VR szemüvege.

A Bloomberg cikke alapján több részlet is kiderült az Apple fejlesztéséről. Az N301 kódnevű készülék az első tesztelések szerint túl nagy méretű és nehéz volt a felhasználók számára, így a gyártó kisebb méretet és könnyebb borítást tervezett az eredeti prototípushoz képest.

Hirdetés

Jelenleg nagyjából akkora a VR szemüveg, mint az Oculus Quest, illetve az Apple olyan rendszer fejlesztésén dolgozik, hogy beépített, dioptriás lencséket is lehessen vele használni, elkerülve azt a kényelmetlen használatot, hogy a szemüvegre kelljen felhúzni a készüléket. A tervezők pedig még a hűtésre is gondoltak, egy beépített ventilátor fog erről gondoskodni.

A beszámolók szerint erős teljesítményre is számíthatunk, ugyanis az N301 chipje erősebb, mint az M1 Mac processzor. Az Apple emellett további fejlesztéseket is tervez, az N301 mellett az N421 kódnevű eszközön is dolgozik, viszont ennek hivatalos bejelentésére még legalább 2023-ig kell várni. A vállalat egyébként Bloomberg szerint a VR szemüveget elsősorban a korai elfogadók és a fejlesztők célcsoportoknak szánja, ezért is várható majd a kiemelkedően magas ár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.