Hirdetés

Automatizálja és robotokkal tölti fel az áruházait az amerikai Walmart



|

Intő jel azoknak, akik attól féltek, hogy a technológia elveszi a munkahelyeket: automatizált robotokkal végeztet ezentúl sok munkát az amerikai Walmart.

Hirdetés

Az elmúlt években sokan foglalkoztak azzal, hogy a mesterséges intelligencia, a robotok és az automatizáció nem csak megkönnyíti majd a dolgunkat, de sok ember munkahelyét is feleslegessé teheti. Tekintve, hogy a kereskedelemben egyre több folyamatot bíznak robotokra, cseppet sem meglepő, a Walmart döntése, miszerint az amerikai áruházlánc is rákapcsol az automatizációra. 

Hirdetés

A kiskereskedelmi áruházlánc összesen 650 boltjába telepít polcszkennelő robotokat, amelyeket az amerikai Bossa Nova Robotics tervezett. Ezek a 15 kamerával ellátott robotok a polcokon lévő termékeket olvassák be, segítve a feltöltéseket és az árazást azáltal, hogy a dolgozók valós idejű figyelmeztetéseket kapnak. 

A cég szerint nincs szó megszűnő állásokról, pusztán meg akarják kímélni dolgozóikat az ismétlődő és kiszámítható feladatoktól, hogy az eladásra és az ügyfelek kiszolgálására koncentrálhassanak - mindez pedig szerintük is a kereskedelmi munka legjobb része, tették hozzá. Korábban a Walmart mutatott már olyan robotokat, amelyek padlót takarítanak, a teherautók platóiról emelnek le árut és képesek válogatni közöttük, de olyat is használatba helyezett már a cég, amelyik rendeléseket vesz fel a boltokban.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.