Hirdetés

Az Apple-befektető milliárdos csak most cserélte le butamobilját



|

Warren Buffett természetesen iPhone-ra váltott, mert annyira győzködték, hogy lépjen már át a 21. századba.

Hirdetés

Nem feltétlenül a világ legnagyobb híre, ha egy 89 éves ember hosszú hezitálás után vált okostelefonra. Ebben az életkorban már jóval nehezebb átlátni az újfajta eszközöket és felhasználási módszereket - elég valószínű, hogy 89 éves koromban mindenki a holokommjával beszélget neurális impulzusokon keresztül, én meg képtelen leszek elszakadni a billentyűzetemtől és az egeremtől, tehát maximálisan megértem az ilyet. Az viszont már más tészta, ha a 89 éves illető nem más, mint Warren Buffet üzleti mágnás, multimilliárdos, és az Apple részvények 5,6 százalékának boldog tulajdonosa.

Hirdetés

Buffett még tavaly is elégedetten nyilatkozta, hogy teljesen megfelel neki a flipes telefonja - és nem, itt nem valami Galaxy Z Flipre vagy egyéb kihajtható kijelzős okostelefonra kell gondolni, hanem valamilyen teljesen alapszintű butamobilra, amin a modern technológia legnagyobb vívmánya a hanghívás és az SMS.

A milliárdos most egy interjúban elmesélte, hogy végül csak beadta a derekát és leselejtezte régi telefonját egy iPhone 11 kedvéért. Persze ezt sem vásárolta (feltehetően nem kellett volna havi törlesztővel bajlódnia), hanem az interjú szerint többen is ajándékba adtak neki készülékeket, így próbálva áttéríteni őt az érintőkijelzős, internet-eléréssel rendelkező mobilok használatára. Maga Tim Cook is küldött egy iPhone-t, ráadásul az Apple vezérigazgatója korábban még azt is megígérte, ha Buffett végre beadja a derekát, ő maga fog személyesen Omahába repülni, és tech supportosként segíteni neki bármiben.

Apró poén, hogy Buffett azt is elmondta, hogy ugyan a készüléke új, de azt továbbra is kizárólag hanghívásokra használja. Néhány éve ugyanis már iPadet is kapott, amin a tőzsdei híreket és árfolyamokat tudja követni. "Történetek a világ hatalmas problémáiról" című szívszorító rovatunkat hallották.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.