Hirdetés

Wear OS rendszerre válthat a Huawei Watch 3



|

Kissé meglepő módon, de úgy néz ki, hogy a Huawei visszaváltana a Google rendszerére a viselhető eszközök piacán.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek a jelentések, hogy a Huawei leváltaná az Androidot, majd kiderült, hogy igazából sosem ez volt a terv. Ami pedig a viselhető eszközök piacát illeti, úgy néz ki, hogy itt is a Google felé közelítene a cég. 

Hirdetés

Korábban volt már Wear OS-t/Android Weart futtató okosórája a kínai gyártónak, de később saját rendszert használt. A legutóbbi tanúsítványok alapján azonban úgy fest, visszatérne a Google megoldásához. 

Sajnos ezúttal nem sok minden derült ki a Huawei Watch 3-nak vélt okosóráról, de a termékből több eltérő modell is lesz: ezek CSN-AL00, CSN-AL01, CSN-BX9 jelölést kaptak. A BX9-es jelölés egyébként korábban a Wear OS-alapú Huawei Watch 2-nél is ott volt. 

A találgatások alapján a Huawei a Wear OS rendszerhez a Qualcomm Snapdragon Wear 3100 vagy Snapdragon Wear 429 chipjét használhatja, de ha mégis kitartana a saját Light OS rendszere mellett, akkor nem lenne szüksége olyan erős lapkára. 

A Huawei saját rendszere a Watch GT-n jelenleg is fut, és bár vannak hiányosságai, sokan szeretik. Szerencsére nem kell sokáig várni a további részletekre, elvileg már az IFA-n bemutatkozhatnak a Huawei következő okosórái. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.