Hirdetés

Webböngészőre hajazó Fájlkezelőt kap a Windows 11



|

Újabb nagy múltú alkalmazást fazoníroz át a Microsoft a Windows 11-ben.

Hirdetés

A tavaly megjelent Windows 11 fluent design kezelőfelülete teljesen új korszakot nyitott az operációs rendszer történetében, hiszen az egységes formanyelv jegyében nem csak az asztal és az ablakok, de egy sor klasszikus alkalmazás is modern köntösbe öltözött.

Így újult meg a Paint, a Jegyzettömb és a Feladatkezelő, a jövőben pedig egy másik veterán célszerszám, a Fájlkezelő is megkapja a frissített verzióját.

Hirdetés

Ez a Microsoft nemrég publikált blogposztjából derül ki, amelyben a hibrid munka megkönnyítését célzó újdonságokkal dicsekednek a redmondiak. A leírás szerint a felhős alapokra helyezett Fájlkezelővel minden fájlunkat egy helyen láthatjuk majd, elérésüket pedig kitűzéssel (pineléssel, ha úgy tetszik) is megkönnyíthetjük. A másik nagy attrakció, hogy új tabokat is nyithatunk, akárcsak egy webböngészőben.

A hibrid munkát megkönnyítő funkciók demonstrálására kaptunk egy videót is, ebben 1:25 környékétől látható az új Fájlkezelő.

A Microsoft ezenkívül még olyan újdonságokat emelt ki, mint az érintőképernyős eszközökön elérhető Snap Layout, melynek segítségével egyetlen érintéssel átméretezhetjük az ablakainkat, vagy a Microsoft Defender SmartScreen funkciója, ami automatikusan figyelmeztet, ha egy ismert adathalász weboldalra készülünk belépni.

A biztonságra fókuszál a Smart App Control rendszer is, mesterséges intelligenciával és aláírási kódokkal biztosítva, hogy csak megbízható forrásból származó alkalmazások futhassanak a számítógépünkön. Az sajnos nem derült ki a Microsoft blogposztjából, hogy ezek az újdonságok és az átdolgozott Fájlkezelő mikor várhatók a Windows 11 nyilvános verziójába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.