Hirdetés

16-os korhatárt kap a WhatsApp



|

Eddig 13 év fölöttiek használhatták jogszerűen a csevegőalkalmazást, az új adatvédelmi szabályok miatt azonban három évvel emelik a belépési életkort.

Hirdetés

Május 25-én lép hatályba a GDPR, tehát az új Európai Adatvédelmi Rendelet, amely minden uniós országra nézve kötelező érvényű lesz. A szabályozás leginkább az európai állampolgárok személyes adatait védi az eddigieknél jobban azáltal, hogy az adatainkat kezelő cégek számára ír elő egységes kereteket és szabályokat arra nézve, mit tehetnek a rólunk és tőlünk szerzett információkkal és mit nem. Viszont lesz pár olyan változás is, ami magukat a felhasználókat is közvetlenül érinti, ilyen például a közösségi oldalak korhatár-besorolásainak szigorítása.

Hirdetés

A WhatsApp most módosította a felhasználói feltételeit úgy, hogy az Európai Unió területén élő felhasználók minimális életkor-követelményét 13-ról 16 évre emeli. Az EU-n kívül természetesen megmarad a 13 éves korhatár.

Érdekes lesz persze, hogyan érvényesíti a változtatásokat a Facebook tulajdonában lévő üzenetküldő, hiszen a tervek szerint csupán annyi történik majd, hogy mindenkinek felugrik egy figyelmeztetés, miszerint erősítsék meg újra az életkorukat. Azt viszont egyelőre senki sem látja, mi akadályoz meg majd egy 14 évest abban, hogy 18-at adjon meg ebben a mezőben és lesz-e bármilyen ellenőrzési módszer erre.

A WhatsApp felhasználói bázisa egyébként már jóval egymilliárd fölött jár világszerte. Magyarországról egy idei, 431 ezres adatot találtunk: a kozossegikalandozasok.hu szerint 15 és 30 év közöttiek használják leggyakrabban, tehát a korcsoport legalja bizony túllóg az új kereteken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.