Hirdetés

Így töröld végleg a WhatsApp fiókodat



|

Teljesen el akarod tüntetni magad az üzenetküldőről? Akkor nem elég csak az appot törölni: mutatjuk, hogy csináld.

Hirdetés

Egyre több üzenetküldő létezik, és ezzel együtt egyre többször érezhetjük, hogy már kissé túl sok helyen érhetnek el minket, ami kisebbfajta káoszhoz vezet. Mostanában a WhatsApp-ra amúgy is rájár a rúd, mióta kiderült, hogy hiába minden biztonságra vonatkozó bizonygatás, pont ezen az appon keresztül sikerült feltörni az Amazon vezér, Jeff Bezos telefonját, ami aztán komoly diplomáciai huzavonához (és mellesleg egy házasságtörés kiderüléséhez és a világ talán legdrágább válásához) vezetett.

Hirdetés

A Facebook tulajdonában lévő üzenetküldő eddig pont azzal igyekezett reklámozni magát, hogy többek között a végpontok közötti titkosítás segítségével a felhasználók biztonsága minden szempontból garantált - ehhez képest Bezos telefonját úgy hackelték meg, hogy a szaúdi koronaherceg telefonjáról küldtek neki egy videót WhatsApp-on, amelyet a címzett elindított - ekkor a videóban elrejtett malware azonnal elkezdte átpumpálni a hackerek gépére a mobilon található összes adatot - beleértve az eltitkolt barátnőnek küldött üzeneteket, és... nos... bizonyos testrészekről készült fotókat.

A felelősségre vonás után a Facebook úgy védekezett, hogy a WhatsApp csak egy "közvetítő", amin sokféle fájlt is át lehet küldeni, a szolgáltatás pont azzal is a személyes adatokat védi, hogy nem turkál bele az üzenetek és csatolmányok tartalmába. Tehát szerintük az Android maga a hibás, amely lehetővé teszi, hogy egy fertőzött fájlt elindítva a malware aktiválódhasson és a felhasználó tudta nélkül kommunikáljon, valamint adatot osszon meg illetéktelenekkel. Bárhogy is, a felhasználók egy részének bizalma megingott a zöld üzenetküldőben, és egyre több helyen (így nálunk is) felbukkant már a kérdés, hogy lehet teljesen megszabadulni tőle.

Hogyan töröljem magam WhatsApp-ról?

Ha a fentiek, vagy valami teljesen más miatt neked is eleged van a WhatsApp-ból, törölheted magad teljesen a rendszerből, de ehhez nem elég az appot leszedni a telefonodról, hiszen ilyenkor a fiókod és az adataid még megmaradnak. A teljes törlés csak pár lépés, mutatjuk őket sorban. Amennyiben készen állsz a WhatsApp fiókod megszüntetésére, és biztosan lementettél minden képet, üzenetet és kontaktot, amire a későbbiekben még szükséged lehet, először nyisd meg az appot a mobilodon, majd koppints a jobb felső sarokban található három pöttyre. A megnyíló fülön válaszd ki a Beállítások opciót. A megnyíló ablakban pedig tappants a Fiók sorra.

Ezután értelemszerűen a legalsó, Fiókom törlése feliratú sor a cél, erre koppintva egy figyelmeztető üzenet alatt meg kell adnunk azt a telefonszámot, amellyel összekapcsoltuk a WhatsApp fiókunkat, maja nyomjunk a legalsó, Fiókom törlése gombra.

Már csak egy gyors szakasz maradt hátra: Valamit meg kell adnunk a törlés okaként. Az ok kiválasztása sorra koppintva egy legördülő menüből kiválaszthatjuk a leggyakoribb okokat, majd esetleg megadhatunk valamilyen saját szavainkkal megfogalmazott üzenetet, ez viszont nem kötelező. Ha mindezzel megvagyunk, ismét az alsó Fiókom törlése gomb lesz a barátunk - ha azt megnyomjuk, már csak egy "Biztosan törlöd a fiókodat?" kérdés jelenik meg utolsó szalmaszálként, de ha megacéloztuk szívünket és biztos elhatározással tekintünk a whatsapptalan jövőbe, újra koppintsunk egy határozottat ugyanerre a gombra, és puff, a fiók a múlté.

A WhatsApp alkalmazás persze ettől még a telefonodon marad, de ezt már valóban könnyen eltávolíthatod a mobilod felhasználói felületének megfelelő módon. Egyes készülékeken elég hosszan rányomni a WhatsApp ikonra, majd a felugró menüből az Eltávolítás opciót választani, más készülékeken a telefon beállításain belül az Alkalmazások menüpontban kell megkeresni a WhatsApp sort, kiválasztani, majd az itt megjelenő lehetőségek közül kell kiválasztani a törlést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.