Hirdetés

Nincs olyan, hogy WhatsApp Gold, még csak véletlenül se telepítsd!



|

Új őrület kering a közösségi oldalakon. A kiváltságos celebek prémium üzenetküldőjeként bemutatott WhatsApp Gold valójában egy hatalmas átverés, aminek kártevőfertőzés a vége.

Hirdetés

Beindult a következő őrület a közösségi oldalakon: nagy erőkkel terjed az álhír, miszerint létezik egyfajta WhatsApp Gold üzenetküldő, ami egy prémium szolgáltatás a kiváltságosaknak és a celebeknek. Csak egy linkre kell rányomni és máris özönlenek az extra funkciók? Azok aztán nem, de kártevők annál inkább. A koronavírusjárvány hatására sokan maradtak otthon, az emberek nagy része pedig a szokásosnál is többet lóg a közösségi platformokon. Ez idő alatt sajnos még nagyobb mértékben és ütemben terjednek a csalások, tévinformációk. 

Hirdetés

A Facebook és a WhatsApp is nehezen bírják a megnövekedett terhelést, amit az utóbbi hetekben tapasztaltak: az eddiginél jóval többen igyekeznek kapcsolatot tartani ezen szolgáltatások segítségével. Sok helyen megduplázódott a hang- és videohívások száma. 

Éppen ezért nem volt nehéz a csalóknak újból életre kelteniük az egyébként már ismert WhatsApp Gold átverést. Ennek telepítési kísérletei, valamint az appot ígérő hivatkozások garantált kártevőfertőzést eredményeznek. Keringenek továbbá figyelmeztető üzenetek úgynevezett Martinelli és The Dance of the Pope videókról: lejátszásuk önmagában még nem veszélyes, ellenben a hivatkozásokra kattintás annál inkább. Sajnos a legtöbben segítő szándékkal küldik el mindezeket, de mivel átverésekről van szó, végső soron csak ártanak az ismerőseiknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.