Hirdetés

Whiskys hordóval ékeskedik a Jack Daniels és a Wrensilva méregdrága lemezjátszója



|

Nem kell rajongani az italért, hogy értékeljük a látványt.

Hirdetés

Az utóbbi években hatalmas mértékben lendült fel a hanglemezek kereskedelme, már nem csak a nosztalgiázó idősebbek, hanem a vájtfülű hipszterek, és úgy általában a tehetősebb rétegek is előszeretettel hódolnak a kiváló hangzást nyújtó formátumnak.   

A (tévesen) gyakran bakelitnek hívott korongok reneszánsza a hobbihoz kapcsolódó felszerelések piacára is serkentően hatott, az új belépők egyike a kaliforniai Wrensilva, akik kézműves hifi konzolokat kínálnak a vastagabb pénztárcájú közönségnek.

Hirdetés

A 2016-ban alapított cég most egy szokatlan partnerrel, a Jack Danielsszel fogott össze, melynek eredménye egy kereskedelmi forgalomban nem kapható, whiskys hordókból nyert fával díszített lemezjátszó konzol lett. A konzol a Wrensilva csúcsmodelljén, az M1-en alapul, amit észak-amerikai diófából készítenek.

A Jack Daniels-kiadást teljes mértékben a whiskys téma köré építették fel, így egyben italszekrényként is funkcionál: három üveg aranyló nedű és a hozzájuk illő poharak tárolására alkalmas, valamint jár mellé egy kárpitozott italszőnyeg is. A konzervatív szekrény azonban egy kifejezetten modern eszközt rejt, hiszen a lejátszó támogatja a Sonos streaminget és a Bluetooth 4.0-t is.

A 300 wattos Bang & Olufsen erősítővel és beépített hangszórókkal felszerelt konzolt a Sweet Relief Musicians Fund jótékonysági alap árverezi a Charitybuzz felületén, a cikk írásakor kicsivel 10.000 dollár (közel 3 millió forint) felett jár a licit. Az értékesítésből befolyt összeggel anyagi gondokkal küszködő zenészeket támogatnak majd.

Az árverés győztese ritka kincshez jut, a konzolból ugyanis csak néhány darab készül, a többit az árverést promotáló előadók (pl. Zedd, K. Michelle, Ashley McBryde, De La Ghetto) vihették haza. Az érdeklődők egészen július 22-ig tehetnek ajánlatot, így a leütési érték valószínűleg jóval magasabb lesz a hagyományos kivitel 11.000 dolláros áránál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.