Hirdetés

Duplájára nőhetett a WHO elleni hackertámadások száma



|

Az Egészségügyi Világszervezet kulcsfontosságú szerepet tölt be a koronavírusjárvány terjedésének megelőzésében, ezért akarnak értékes információkat kicsalni tőlük különböző hackercsoportok.

Hirdetés

Akármilyen vészhelyzet is köszönt az emberiségre, mindig lesznek olyanok, aki megpróbálnak nyerészkedni a többiek kiszolgáltatottságán. Egy kiberbiztonsági szakértő most arra hívta fel a figyelmet, hogy a WHO ellen, a COVID-19 járvány kirobbanása óta megduplázódtak a hackertámadások, és érzékeny adatokat akarnak kicsalni a szervezet alkalmazottaiból. 

Hirdetés

Alexander Urbelis arra lett figyelmes, hogy egy rosszindulatú oldal az Egészségügyi Világszervezet belső levelezési rendszerét utánozza. Ez kiberkémkedésnek minősül, amivel a potenciális gyógymódokról, oltóanyagokról és tesztekről próbálnak meg információkat szerezni. Pontos számok egyelőre nincsenek arról, hogy hány támadás érhette WHO-t az elmúlt hónapokban, de nagyságrendileg kétszerese lehet a korábbi számoknak.

A támadók kiléte szintén ismeretlen, de a legtöbben a DarkHotel nevű hackercsoportra gyanakodnak; több kiberbiztonsági cég is jelezte, hogy a fent említett csoportnak az elmúlt időben fokozódott az aktivitása. A WHO felhívta a figyelmet arra, hogy bűnözők a szervezet alkalmazottainak kiadva magukat, próbálnak meg érzékeny adatokat és pénzt kicsalni az áldozataikból, úgyhogy legyünk óvatosak a hasonló megkeresésekkel kapcsolatban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.