Hirdetés

Zseni videó: Whopperrel magyarázzák el a netsemlegességet



|

Csak egy újabb Burger King reklámvideó, de mégis több annál: látható, hogy az emberek nem tudják, mit jelent a netsemlegesség és annak megszüntetése, ezért Whopper szendivcsekkel magyarázzák el a dolgot. Húsbavágóan.

Hirdetés

Nem szokásunk reklámvideókról cikket írni, elvégre a hirdetés arra való, hogy a hirdetők fizessenek a kihelyezéséért, mi pedig dagadtra keressük mag... akarom mondani, ezek segítségével finanszírozhatjuk például a PC World Online elkészítését. A Burger King például nem fizetett azért a videóért, amit alant közzéteszünk, viszont megérdemlik a nyilvánosságot, ugyanis a jó ügy szolgálatába állva egy zseniális kandi kamerás összeállítást készítettek, ami még azokkal is megértetheti a netsemlegesség fogalmát, akik totálisan értetlenül, vagy ami még rosszabb, érdektelenül állnak a kérdéshez.

Hirdetés

A videóban egy Burger King étteremben a Whoppert rendelők szembesülnek azzal, hogy kedvenc szendvicsük három árkategóriában érhető el annak függvényében, milyen MBPS sebességgel készülnek. Az MBPS itt a Making Burgers Per Second, azaz Másodpercenként Elkészült Burgerek rövidítése, de persze trükkösen egybeesik az internet sebességére használatos mbps mértékegységgel. A lényeg az, hogy a megdöbbent vásárlók rögtön fel is háborodnak, amiért többet kellene fizetniük a gyorsabb kiszolgálásért.

Még tovább fokozza a handabandát, amikor közlik, mindez azért van, mert az anyavállalat a csirkés szendvicset szeretné jobban megtolni, tehát a vevő a várakozás helyett akár azt is választhatja, és akkor gyorsabban kapja meg. Íme a videó, aztán folytatjuk:

Szóval, a burgeres hasonlat tökéletesen példázza, mi változik a világban a netsemlegesség szabályozása nélkül. A netszolgáltatók bármikor megtehetik, hogy egyes weboldalaknak és szolgáltatásoknak előnyt biztosítanak, míg másokat csak lassabb eléréssel biztosítanak a felhasználók felé (vagy akár sehogy). Csak hát, ezt sokan nem fogták fel elsőre, amikor az amerikai törvényhozás bizgetni kezdte a dolgot, ezért kellett egy olyan magyarázási módszer, ahol mindenki a hasán érzi meg a változást. A netsemlegességet nemrégiben ért torpedóról és annak hatásairól korábbi cikkünkben összefoglaltuk a tudnivalókat, szóval a videó megtekintése és a hasonlat értelmezése után akár lehet egy izmosat kattintani, és elolvasni a legfrissebb fontos információkat a témában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.