Hirdetés

Windows 10: 5 hasznos újdonság az októberi frissítésből



|

Mutatunk néhányat a Windows 10 legutóbbi nagy frissítésének praktikus újdonságai közül.

Hirdetés

Sajnos a Windows 10 októberi frissítése eddig messze nem az a siker, aminek a Microsoft remélte. Remélhetőleg azonban hamarosan sikerül minden eddig felfedezett hibát teljes mértékben kijavítani, és aztán lassan minden felhasználóhoz eljut majd a végleges csomag. Milyen újdonságok vannak benne? Sajnos a várva-várt Sets, amivel az appokat és ablakokat csoportosíthatjuk, egyelőre nincs a listán. Van viszont sok más hasznos és praktikus újdonság. Ezek közül mutatunk most ötöt. 

Hirdetés

A vágólap előzményei és szinkronizálása

A Windows 10 1809-es verziója az eddigi legnagyobb frissítést hozta a vágólapnak. Ezzel a frissítéssel a felhasználók már szinkronizálhatják a Windows 10-et futtató eszközeik között a vágólapjuk tartalmát. Ez azt is jelenti, hogy több mint egy bejegyzés lesz megőrizhető a vágólapon. További jó hír, hogy az androidos SwiftKey bétája is támogatja már ezt a funkciót. 

Bluetooth - akkumulátor töltöttsége

Az új verzióban a felhasználók már a Bluetooth-on keresztül kapcsolódott eszközeik töltöttségi szintjét is láthatják. Ez eddig nagyon hiányzott a Windows 10-ből, és nem is igazán tudta semmi pótolni igazán hatékonyan az űrt. Szerencsére már nem is kell, persze nincs rá garancia, hogy minden eszközzel tökéletesen működik. 

Beállításszerkesztő - automatikus javaslatok

A Beállításszerkesztő is hasznos újdonságokkal frissült. Korábban például keresősávval, ezúttal pedig automatikus javaslatokkal egészült ki. Amikor elkezdjük begépelni egy kulcs helyét, a program magától javaslatokat tesz a befejezésre. 

Az új jegyzetelő

Egyes felhasználók már korábban megkapták a Notes 3.0 appot, most azonban mindenkihez eljut végre. A megújult jegyzetelő szinkronizálni is képes a Windows 10-es eszközök között, ráadásul szövegstílusok és listák is támogatottak a használat során. 

Sötét mód

Nem a legjobb és legátgondoltabb, de végre lesz sötét mód a Windows 10-ben. A visszajelzések szerint bőven kell még felhasználói visszajelzés és néhány frissítés, mire tökéletes lesz, de ha valaki kedvet érez a sötét mód használatához, akkor már lesz rá lehetősége. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.