Hirdetés

Windows 10-es tálcát csináltak a MacBook Pro Touch Barjából



|

Egy fejlesztő megoldotta, hogy a laptop Touch Barja a Windows 10 tálcáját mutassa.

Hirdetés

Vannak hackerek és programozók, akik egyszerűen csak azért csinálnak meg bizonyos dolgokat, mert lehetséges. A Twitteren @imbushuo néven tevékenykedő illető például fogta a MacBook Pro nem annyira hasznos Touch Barját, és egy valamivel hasznosabb Windows 10-es tálcává alakította, a Windows 10-ben (Bootcampben). 

Hirdetés

Az Apple Touch Barja az Fn gombsort váltja le a MacBookokon, és egy érintésérzékeny OLED-es sávot jelent. Ez a funkciógombok mellett az adott menükhöz szabott vezérlőket is meg tudja jeleníteni, tehát például mutatja a hangerő vagy a fényerő vezérlőjét, esetleg emojikat az iMessage-hez. 

Windows 10 alatt eddig nem lehetett módosítani a Touch Bar funkcióját, ezért is nagy dolog ez a trükk - bár azt nem tudni, hogy az Fn gombokkal ebben a felállásban mi a helyzet. 

A hack során mindenesetre USB-s megjelenítőként vetik be a Touch Bart, majd a FrameBuffer segítségével jelenítik meg a tálcát. A módosítás messze nem végleges, tehát váratlan hibák adódhatnak a használatakor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.