Hirdetés

Windows 10-et használsz? Akkor itt az idő elbúcsúzni az Internet Explorertől



|

A Microsoft úgy döntött, nem kívánja tovább támogatni az Internet Explorer 11-et.

Hirdetés

Talán még fénykorában sem volt a felhasználók nagy kedvence az Internet Explorer, ami ennek ellenére hosszú évekig élvezte a Microsoft támogatását, de aztán gyakorlatilag átvette a helyét a jóval élvezhetőbb teljesítményt nyújtó Microsoft Edge böngésző.

Ám már korábban megtudtuk, hogy a redmondiak nem kívánják még évekig pátyolgatni az Explorert Windows 10-en, és közben be is köszöntött a nagy nap, ami a hivatalos support végét jelzi.

Hirdetés

Június 15-től, vagyis mától kezdve a Microsoft nem támogatja az Internet Explorer 11-et Windows 10-es Semi Annual Channelen, ami azt jelenti, hogy rengeteg felhasználónak érdemes új böngésző után néznie, mivel nem érkeznek frissítések már a jövőben. Windows Server 2022-n és néhány régebbi operációs rendszeren viszont még élvezi a vállalat támogatását a böngésző, és az Edge IE módjának kezét sem engedik el 2029-ig.

Kiváló alkalom ez most arra, hogy néhány mondatban megemlékezzünk az Internet Explorerről, ami még 1995-ben, a Windows 95-tel együtt debütált, és tekintettel arra, hogy sok operációs rendszeren alapértelmezett program volt, eléggé népszerű volt a felhasználók körében. Ennek ellenére a böngésző alaposan elmaradt teljesítményben az olyan, sokkal jobban működő alternatívákkal szemben, mint a Google Chrome vagy a Mozilla Firefox.

Esélyes tehát, hogy nem fog sok embernek hiányozni az Internet Explorer, főleg úgy, hogy ma már a Microsoft Edge is egy teljesen jól használható böngésző.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.