Hirdetés

Windows 10-re tükrözi az androidos mobilod a Microsoft



|

A Phone Screen már benne van az Insidereknek szóló új előzetesben, az okostelefon képernyője így már a PC-re tükrözhető.

Hirdetés

A Microsoft egy ideje már feladta a saját mobilos rendszer ötletét, éppen ezért más stratégiával van jelen az okostelefonok piacán. A szolgáltatásait, termékeiket szeretné a lehető legtöbb androidos (és iOS-es) készüléken látni, éppen ezért nagy figyelmet fordít ezek fejlesztésére, és a Windows 10-zel való összekapcsolásra is. Tavaly például elárulta az óriás, hogy olyan funkción dolgozik, aminek hála az androidosok a képernyőjüket áttükrözhetik egy windowsos PC-re, így aztán egeret és billentyűzetet használva kezelhetik az androidos appokat. 

Hirdetés

A Microsoft hivatalosan is elindította a Phone Screen korai előzetesét, amely bekerült az Insidereknek szóló 18356-os Windows 10 buildbe, valamint a napokban fokozatosan elérhetővé válik a 19H1 buildekben is. 

Az óriás felhívta a figyelmet, hogy egyelőre vannak problémák, az érintéses bevitel még nem működik, az always on kijelzők tartalma nem látszik a PC-n, a hang pedig a mobilból jön majd, nem a PC-ből. A funkciót egyben a Windows 10-es Your Phone appba is beépítették. 

A segítségével könnyebb lesz PC-n hozzáférni a mobilos fotókhoz és üzenetekhez, a tükrözés pedig azt jelenti, hogy minden látszik a monitoron, ami a mobil képernyőjén. A technológia Bluetooth LE kapcsolatra épül, ami bár lassabb, mint a WiFi, de kevesebbet is fogyaszt. Ez régebbi PC-knél akadály lehet, illetve a lassúság miatt játékokhoz és streameléshez sem feltétlen ideális. 

Egyelőre csak a Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S9 és Galaxy S9+ támogatottak, de a Microsoft hamarosan bővíti a listát. Az viszont nem valószínű, hogy az iPhone-okra is megérkezne ez a funkció (a rendszerbeli eltérések miatt). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.