Hirdetés

Windows 11-es újdonságokat leplezett le a HP



|

Laptopokkal, asztali gépekkel és egy tablet-PC hibriddel készül az új operációs rendszer rajtjára a Palo Alto-i gyártó.

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint halad, október 5-én megérkezik a Windows 11, így a tesztelők után végre a nagyközönség is rávetheti majd magát a redmondiak új operációs rendszerére. Ehhez persze a gépigénynek is meg kell felelnie, melynek kapcsán nemrég részletes útmutatóval igyekeztünk segíteni a tájékozódásban.

Aki viszont az eszközcsere mellett dönt, annak érdekesek lehetnek a HP nemrég leleplezett újdonságai, mivel ezeket már kimondottan Windows 11-es termékként prezentálta a gyártó.

Hirdetés

Kezdjük az egyszerűen csak HP 11 inch Tabletnek hívott táblagép-PC hibriddel, melynek 11 hüvelykes kijelzője mögött egy 4 magos Intel Pentium Silver N6000 processzor dolgozik. A 10 nm-es CPU-t 4 GB LPDDR4x memória támogatja, tárhelyből pedig 128 GB-ot kapott a készülék. A forgatható kamerával érkező gép valamikor december környékén kerül a boltokba, Windows 11S rendszerrel, 599 dolláros áron.

HP 11 inch Tablet PC

Aki viszont idegenkedik a hibrid megoldásoktól, az a 14 hüvelykes, Full HD felbontású HP 14 inch Laptoppal is szemezhet. Erre a Windows 11 Home-ot telepíti a gyártó, különlegessége pedig, hogy a 8 magos Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 ARM chip adja az erőforrását, a HP szerint világelsőként. Memóriából ebbe 8 GB-nyi LPDDR4x jutott, 128 GB-os eMMC tárhellyel. Az üzemidő az ígéretek szerint akár 15 órás is lehet, az árazás egyelőre nem ismert. Érkezése októberben várható, az európai rajt viszont erősen kérdéses, mivel a HP sajtóközleménye szerint csak a Walmartban árulják majd.

HP 14 inch Laptop

A komolyabb teljesítményre vágyó közönségnek pedig a Spectre x360 16 laptop lehet csábító választás. Ebbe 3072X1920-as felbontású IPS LCD, vagy akár 4K+ OLED kijelzőt is választhatunk, a 16 hüvelykes méret és a rendhagyó, 16:10-es képarány azonban fix. A harapós teljesítményről az Intel Core i7-11390H processzor gondoskodik, ám ez sajnos nem a nyáron megjelent, 6 vagy 8 magos Tiger Lake H chipek sorát gyarapítja, hanem egy felturbózott, 4 magos Tiger Lake H35-öst rejt az elnevezés.

A grafikus megjelenítéshez nem kötelező az alap Intel Iris Xe-vel beérni, igény esetén kérhető bele GeForce RTX 3050-ös GPU is. Említésre méltó még a beépített 5 megapixeles kamera is, amivel 2592X1944 felbontású fotókat lőhetünk, a videóhívásokhoz pedig arckövető (Auto Frame) funkciót is kapott. Üzemidő terén a HP legfeljebb 17 órát ígér, a megjelenés októberben várható, 1 639 dolláros kezdőáron.

HP Spectre x360 16

A laptopok mellett a HP három asztali számítógépet és két monitort is bemutatott, a gyártó összes újdonságáról itt olvashatsz részletesebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.