Hirdetés

Windows: így futtathatsz bármit rendszergazdai módban



|

Három különböző módot mutatunk, amelyek segítségével bármelyik programot elindíthatod rendszergazdai módban.

Hirdetés

Amikor a Windowsban elindítjuk a legtöbb programot, azok még akkor sem futnak rendszergazdai módban, ha egyébként rendszergazdai fiókot használunk. Mindennek a hátterében az UAC áll, amely a PC-t hivatott megvédeni attól, hogy szükségtelen jogosultságokat kapjanak az egyes elemek, és így veszélybe sodorják a biztonságot. Néha persze szükség lenne arra, hogy egy-egy program mindenképp rendszergazdai módban fusson. Mit lehet tenni? Mutatjuk. 

Hirdetés

Az alapmódszer

Amikor az asztalról, a Start menüből vagy az Intézőből indítanánk el valamit, kattintsunk rajta jobb gombbal, és látunk majd egy [Futtatás rendszergazdaként] sort. Amint erre rányomunk, megjelenik egy ablak, amiben engedélyezhetjük a program rendszergazdai módban való futtatását. 

A gyorsabb út

Ennél sokkal gyorsabb megoldás a billentyűzet gyorsgombjainak használata. Ahhoz, hogy rendszergazdai módban indítsuk el gyorsgombokkal a programokat, nyomjuk le a Windows-gombot, majd a megnyíló keresősávba azonnal gépelhetjük a kívánt program nevét. Amint ki van emelve, a Ctrl + Shift lenyomása közben nyomjuk meg az Entert vagy kattintsunk az ikonra az egérrel. 

Geekeknek

Aki másképp indítaná el a programokat ebben a módban, az igénybe veheti a Feladatkezelőt is. Ezt a Ctrl + Shift + Esc lenyomásával nyithatjuk meg, a [Több részlet] gombbal pedig kibonthatjuk. A [Fájl > Új feladat futtatása] sorra kattintás után írjuk be a futtatni kívánt EXE nevét vagy tallózzunk a PC-ről. Kattintsuk be a lentebb lévő opcionális dobozt, és az [OK] gombbal futtassuk a programot. 

Fontos dolog, hogy ha nem rendelkezünk rendszergazdai jogokkal, akkor egyik megoldással sem tudunk majd rendszergazdai módban futtatni programokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.