Hirdetés

Windowsos PC-kbe gyártana Exynos processzort a Samsung



|

A Microsoft nem adja fel az ARM-alapú Windows 10-es PC-k ötletét - most pedig előrébb lendítheti a törekvéseit a Samsung.

Hirdetés

A Microsoftnak elég kevés sikere volt ezen a területen, azonban egyesek szerint az lendíthet nagyot a próbálkozásokon, hogy az Apple is ARM-alapú Macekre vált - igaz, a cupertinói cég saját Apple processzort használ majd ezekhez a gépekhez. Az ARM-alapú PC-k eddig a Qualcomm Snapdragon lapkákra támaszkodtak, de a jelentések szerint hamarosan a Samsung is beszáll ebbe a piacba, méghozzá saját Exynos processzorokkal.

Hirdetés

Elvileg egy 5 nm-es Exynos 1000 processzort hoz majd a Windows 10-es PC-kbe a Samsung, de a SamMobile úgy tudja, már az Exynos 990-ből is készült PC-s verzió, azt viszont nem érezték még piacképesnek. Pletykálnak arról is, hogy az Exynos 1000 már AMD GPU-t kap, de túl sok konkrétum egyelőre nincs. 

Az mindenesetre valószínű, hogy ha a Samsung tényleg hoz ARM-alapú CPU-t a Windows 10-es PC-k világába, akkor azt elsőként a Galaxy Book S laptopokba építi be. Mindez persze a teljes ARM PC-s ágazatnak jó hír lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.