Hirdetés

Vezetékes gyorstöltőket is leköröz a Xiaomi drót nélküli töltője



|

Ha valaki a vezeték nélküli mobiltöltéssel kapcsolatban úgy tudja, az mindig lassabb az átlagos vezetékesnél, gondolja szépen újra.

Hirdetés

A kínai mobilgyártók közül mostanában a legnagyobb figyelem a Huawei felé irányul, hiszen egyrészt egy olyan vállalatról van szó, amelyik villámgyorsan lett a piac egyik éllovasa, aztán pedig az amerikai-kínai kereskedelmi háborúskodások miatt folyamatosan kérdésessé válik a helyzete és a jövője. Pedig van még néhány olyan mobilcég az országban, amelyek nagyon erősnek számítanak; egyikük a Xiaomi. Nem csak azzal törnek fel évről évre egyre magasabbra, hogy kiváló ár-érték arányú készülékeket készítenek, de technológiai újítások terén is erősek.

Hirdetés

Legújabb bejelentésük azt mutatja, hogy hihetetlen haladást értek el a vezeték nélküli gyorstöltésben. A cég igazgató-helyettese, Chang Cheng a "kínai Twitteren", a Weibón mutatott be egy videót, amelyben egy Xiaomi prototípus telefon dróttalan töltésének idejét mérik. A 40W-os töltés 40 perc alatt felpattintja 100 százalékosra a készülék akkumulátorát, tessék nézni:

A 4000 mAh kapacitású akku ilyen gyors töltését eddig csak vezetékes megoldással lehetett volna megoldani, de a jelek szerint a Xiaomi következő telefonjaiban már ez a villámgyors opció is megjelenhet. Persze vezetékes töltésnél már 100W a csúcs, ezt pont a Xiaomi mutatta be tavaly szintén prototípuson, de a Mi 10 Pro már élesben is tudja az 50W-ot dróton át.

Jó kérdés persze, mikor lesz a most demózott gyorstöltésből kereskedelemben is kapható mobilos verzió, a Xiaomi közleménye mindenesetre óvatosan fogalmaz. Sajtóérdeklődésre annyit mondtak, hogy még nincs konkrét időzítés arra, mikor és melyik modellben debütál majd az újdonság, bár annyit azért elárultak, hogy a Mi 10 Pro modelleken már tesztelték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.