Hirdetés

A bevételeinek felét Kínán kívülről szerzi a Xiaomi



|

Hatalmasat nőtt az elmúlt években a Xiaomi, és már jó ideje nem csak Kínában számít népszerű óriásnak.

Hirdetés

A Xiaomi nemrég mutatta be a Mi 10-es készülékek globális piacra szánt változatait, amelyek bár remeknek ígérkeznek, némileg csalódást is jelentenek a márka rajongóinak, hiszen az igazi csúcsmobilnak tekinthető Mi 10 Pro ára 999 euró, ezzel pedig a Xiaomi is utolérte árazásban a prémium, topligás szereplőket. Tudásban és minőségben ez persze abszolút indokolt, de néhány éve elképzelhetetlen lett volna, hogy 1000 euróba kerüljön a Xiaomi csúcskészüléke, ráadásul Európában elég masszív a felár is. 

Hirdetés

Ezek a változások jól jelzik, hogy a cég nagyon nagyot nőtt az elmúlt években, és erről számadatok is tanúskodnak. A Xiaomi hivatalosan már 90 piacon van jelen, és ezek felében a top 5 gyártó listájára is felfért. 2019 első három negyedévét vizsgálva ráadásul a teljes árbevételének a fele már Kínán kívülről érkezett, és majdnem elérte a 10 milliárd amerikai dollárt. 

A Xiaomi hamarosan az utolsó 2019-es negyedévre vonatkozó adatokkal is előáll, az pedig garantált, hogy a 10 milliárdos határt átlépik. A koronavírus elleni harchoz ez a cég is hozzájárul egyébként, Európába újabb 1 millió arcmaszkot szállít például. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.