Hirdetés

Ultra-érzékeny kijelzővel támad a Xiaomi Black Shark 3



|

A 270 Hz-es érintési frissítés még az előző modell irgalmatlanul magas értékére is ráígér.

Hirdetés

Ugyan a világ egyik fele a gaming okostelefon kifejezés hallatán görnyedezve kezd csukladozó röhögésbe, de közben megvan az a vásárlói réteg, akinek igenis az a legfontosabb egy mobilban, hogy a kis kijelzőre tervezett játékokat a lehető leggyorsabban és legjobb minőségben futtassa. A Xiaomi Black Shark sorozatból már a harmadik generáció érkezik hamarosan, és a mobil arra a tulajdonságra gyúr rá, hogy a kijelző minden egyes mozdulatunkra a gondolat sebességével reagáljon.

Hirdetés

A csúcsmobilok között egyébként is elindult egyfajta hertzekben mért versengés, de ez leginkább a képfrissítést érinti. Ezzel kapcsolatban nem árult még el konkrétumot a kínai gyártó, de az eddigi infómorzsák szerint 120 vagy 144 Hz-es kijelzőre számíthatunk, amelynek azonban az érintés-érzékenysége lesz az egekig srófolva. A tavalyi Black Shark 2-nél ez még "csak" 240 Hz volt, most viszont 270 Hz frissítéssel figyeli a készülék az ujjak minden apró rezdülését.

Ezzel a cégalapító Lei Jun szerint 28-ról 24 milliszekundumra húzható vissza az érintés és az azzal kiváltott funkció közötti késleltetés. Persze egy ilyen pörgős kijelző nem kegyelmez az akkumulátornak sem, de a vezető azt ígérte, "megfelelően méretezett" akku kerül az új gamer mobilba, tehát nem kell tartani attól, hogy játék közben el sem mozdulhatunk majd egy töltő közeléből.

A hardver további részletei a március 3-i bejelentésen derülnek majd ki, de a legtöbben minimum Snapdragon 865-öt, vagy akár a 865 Plust emlegetik, és többen várnak 16 GB LPDDR5 memóriát is. Hamarosan erről is megbizonyosodhatunk, és persze az árra is nagyon kíváncsiak leszünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.