Hirdetés

Rekordbevételt produkált a Xiaomi



|

Az idei harmadik negyedéves árbevétel rekordnak számít a Xiaominál, de meglepő módon az okostelefonok eladásai csökkentek.

Hirdetés

A Xiaomi nemrég tette közzé az idei harmadik negyedéves üzleti jelentését, amelyből kiderült, hogy a negyedéves árbevétele minden eddiginél magasabb lett, 7,63 milliárd amerikai dollár. 

Hirdetés

Ennél is érdekesebb viszont, hogy a sikert igazából az okosotthonra és az IoT-re koncentráló divízióknak köszönheti a Xiaomi, az okostelefonos ágazat nem szárnyalt olyan mértékben, sőt, igazából visszaesett. 

Az okostelefonok persze még mindig az árbevétel nagyját, 4,59 milliárd dollárt adnak, de éves szinten ez a szám 7,8 százalékkal alacsonyabb. A harmadik negyedévben 32,1 millió mobilt szállított a cég, amivel 9,2 százalékos piaci részesedést ért el, és a világ negyedik legnagyobbja. Hozzátartozik persze, hogy az elemzők korábbi jelentései alapján Európában jóval átlag fölötti növekedést és hatalmas népszerűséget produkál a márka. 

Az IoT-s és az egyéb fogyasztói eszközökből 2,22 milliárdos bevételt szerzett a cég, ami éves szinten 44,4 százalékos növekedés. Az okostévék és a laptopok 36,5 százalékkal többet, 824 milliót hoztak a vállalatnak. A Xiaomi nyeresége egy év alatt 37,1 százalékkal emelkedett, és csak ebben a negyedévben több volt, mint 2018 egészében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.