Hirdetés

A DxOMark szerint a Xiaomi Mi CC9 Pro az új király



|

Mire elég 5 hátlapi kamera és egy 108 megapixeles fő szenzor? A DxOMark toplistáján gyakorlatilag mindent félresöpört a Xiaomi Mi CC9 Pro.

Hirdetés

A Xiaomi nemrég mutatta be sok-sok pletyka után a Mi CC9 Pro készülékét, amelynek a hátlapjára egyenesen 5 kamera került, egy 108 megapixeles fő szenzorral. A hardver a rendszerchipet leszámítva abszolút csúcskategóriás, ráadásul a lekerekített szélű Samsung AMOLED-kijelző is először hozott el effajta dizájnt a gyártó kínálatába. 

Hirdetés

De mire elég ez a kamerarendszer? A DxOMark szerint 121 pontot ér, amivel gyakorlatilag mindent félresöpört a Xiaomi. 121 pontja ugyanis csak a Huawei Mate 30 Prónak van. A CC9 Pro állóképeknél 130, videóknál 102 pontot szerzett. 

A szakértők egyébként a Premium Edition modellt tesztelték, ami 8P lencsét használ a fő szenzor előtt. Ezt a fő kamerát egyébként 20 megapixeles ultraszéles, egy 5x-os optikai zoomra képes telefotós, egy 2x-os zoomra képes portrékamera és egy makrókamera egészíti ki - ez utóbbit nem tesztelték. Kéttónusú vakuból egyenesen kettő is akad. 

Videózás terén annyira jól sikerült a DxO szerint a Mi CC9 Pro, hogy még a Google Pixel 4-et és a Samsung Galaxy Note 10+ 5G-t is megelőzi a készülék. 

A Mi CC9 Pro persze nem tökéletes kamerafronton, de jó irányba lépett a Xiaomi, és nagyon sok helyzetben kínálhat megoldást a kamerarendszer. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.