Hirdetés

Biztonsági probléma miatt kitiltotta a Xiaomit az okosotthonokból a Google



|

Az egész azzal kezdődött, hogy valaki meg akarta nézni saját Xiaomi biztonsági kamerájának a képét, de egy idegen lakását látta.

Hirdetés

Egy felhasználó észrevette, hogy a Google Nest Hubja egy idegen otthonáról mutat képeket, amikor a saját Xiaomi biztonsági kamerájának képét akarta megnézni. A végeredmény? A probléma nem elszigetelt eset volt, a Google ezért letiltotta a Xiaomit az okosotthonokba szánt rendszereiről. A Google és a Xiaomi persze már dolgoznak a javításon. 

Hirdetés

Mindez azt jelenti, hogy a Xiaomi Mi Home is teljesen el lett zárva a Google Assistant szolgáltatástól is.  A képek monokrómok és néha hibásak voltak, de minden elárultak mások privát életéről.

A komoly biztonsági hibáról a Xiaomi jelezte, hogy már sikerült azonosítani a probléma okát, egy 2019. december 26-ai, a kamerát érintő frissítés okozott bajt, ezt most javították, de ez is csak extrém rossz hálózati körülmények között okozott problémát. A vállalat elnézést kért a hiba miatt, és igyekeztek mindenkit biztosítani arról, hogy számukra kiemelten fontos a felhasználók biztonsága. Ez az eset azért nem könnyíti meg, hogy higgyünk ebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.