Hirdetés

Személyes adatokat gyűjthet felhasználóiról a Xiaomi



|

Egy kutató szerint a Xiaomi Redmi Note 8 telefonok meglehetősen sok adatunkat raktározhatják el, és ennek célja nem egészen tisztázott.

Hirdetés

Az adatvédelem kifejezetten kényes témává vált az utóbbi években, mellyel az olyan nagy cégek is hadilábon állnak, mint a Google vagy az Apple. A Forbes magazin egy nemrégiben megjelent cikke szerint a Xiaomi Redmi Note 8 is személyes információkat tárolhat a felhasználókról, melyeket ezután kínai szerverekre továbbít. 

Hirdetés

Egy biztonsági kutató, Gabi Cirling számolt be arról, hogy a Redmi Note 8 telefonok olyan információkat rögzítenek a felhasználókról, mint hogy milyen honlapokat látogatott meg a Xiaomi gyári böngészőjével, milyen hírekre kattintott a telefon beépített hírolvasó alkalmazásával és milyen mappákat nyitott meg.

A komoly gond Cirling szerint az, hogy a begyűjtött adatok nem anonimizáltak - ahogy a legtöbb gyártó esetében -, így könnyedén személyekhez lehet kötni azokat. Nyugtalanító még a jelentés tanúsága szerint, hogy a begyűjtött adatokat egy kínai cégóriás, az Alibaba szervereire továbbítja a telefon, melyeket a Xiaomi bérel. 

A cég úgy reagált, hogy számukra felhasználóik adatainak védelme elsődleges fontosságú, és minden adatvédelemre vonatkozó szabályozást betartanak szerte a világon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.