Hirdetés

Xiaomi Redmi S2 teszt: az ár-érték bajnoka



|

Ugyan csúcsmobilokkal lehet nagyot villantani, de a középkategóriából lehet erős mennyiségeket eladni, a Xiaomi pedig ezen a téren jól ügyeskedik az S2-vel. A tesztünk végén még egy akciós ajánlatunk is van a mobilra.

Hirdetés

A Xiaomi pár év alatt vált egy sokadik kínai gyártóból meghatározó mobilpiaci szereplővé, és épp ezért most már kemény elvárásoknak is meg kell felelnie. Kissé kaotikus is, ahogy mostanában kevergeti a kínálatának egyes elemeit, a világ egyes szegleteiben Y1 néven futó készüléket kapjuk meg S2 néven. De ez csak próbb logisztikai csűrcsavarás, a lényeg úgyis az, mit tud a telefon, és persze mindezt mennyiért - ebben pedig nincs hiba.

Hirdetés

Notch nélkül, stílusosan

Ugyan elsőre egy középkategóriára jellemző műanyag unibody testet láthatunk a készülék kicsomagolásakor, az viszont sokat emel a kinézeten, hogy jól összerakott házat kapott az S2. A kijelző szinte teljesen uralja az előlapot, a felemás megítéléső belógó szenzorsziget helyett pedig alul-felül egy vékony fekete csík húzódik.

A kijelző ugyan nem fullHD, csak HD+, viszont a 18:9 képarány és a jó fényerejű, színgazdag IPS panel teljesen rendben van - az már csak hab a tortán, hogy a rendszerben állíthatjuk a színhőmérsékletet, a kontrasztot és beállíthatunk egy szemkímélő olvasómódot is. A műanyag hátlap kissé gyűjti az ujjnyomokat, de a dobozban alapból megtalálható áttetsző szilikon tok ezen is segít, ezt nem árt azonnal felpattintani, már csak a sérülések minimalizálása érdekében is.

A kijelző fölött a szelfikamerát, az értesítő LED-et, a beszédhangszórót és a szenzorokat találjuk, az alsó csíkon meg semmit - az Android rendszergombjai a kijelzőn kapnak helyet virtuális gombként. A káva tetejéről nem spórolták le a 3,5 mm-es jack aljzatot és az infravörös portot sem, alul pedig a normál microUSB csatlakozót, a mono hangszórót és a mikrofont helyezték el. A bal kávábó "kiszúrható" tálcában külön van helye egy microSD kártyának és két nanoSIM-nek is. A hátlapon a LED vakus dupla kamerát egy kissé kiálló felületen találjuk, középen pedig az ujjlenyomat-olvasó figyel.

Belsőleg rendben

A mobilt a Qualcomm Snapdragon 625 lapkája hajtja, az általunk kipróbált modellben 3 GB RAM és 32 GB tárhely mellett (egyébként elérhető 4 GB + 64 GB verzió is). Ez az összeállítás ugyan nem csúcskategóriás, de még 2018-ban is teljesen vállalható sebességet és stabilitást ad a készüléknek. Nem ezen fogunk villámgyorsan Fortnite-ozni, az tény, de az összes általános alkalmazás és játék tökéletesen futott, ráadásul érezhető melegedés nélkül. A 3080 mAh kapacitású akkut sem terheli túl a rendszer, nagyjából másfél nap után lett "éhes" a készülék átlagos használat mellett.

Az Android 8.1-re húzott MIUI 9 szintén nem eszik sokat a rendszer erejéből, ráadásul az elsőre kissé merevnek tűnő UI-t a végletekig testre tudjuk szabni, így egy kifejezetten "vékony réteg" maradhat az alap droidon. Állítólag az S2 nemsokára megkapja a még flexibilisebb MIUI 10-et is, szóval érdemes frissítgetni.

A telefonon alapból van jó néhány app, de ezek nem nagy és felesleges bloatware típusok, inkább apró kiegészítők, mint az iránytű vagy a szkenner, a távirányító, a fájlkezelő, a jegyzettömb és az időjárás. A MIUI emellett egész jól használható extra biztonsági funkciókat is kínál a klónozott alkalmazásoktól az egyenként lezárható appokig.

Felemás kapcsolatok

Az önmagában szép dolog, hogy a microSD kártyahely kannibalizálása nélkül is van két nanoSIM kártyahelyünk, de sajnos ezek dual standby móüdban működnek. Jómagam egy magyar és egy osztrák kártyával próbáltam a készüléket, és ha az egyiken hívást kezdeményeztem vagy fogadtam, a másik csöndben lecsatlakozott a hálózatról, tehát ha ilyenkor keres valaki a másik számon, arról nem érkezik jelzés. Egyébként mindkét kártya LTE képes, emellett pedig 802.11 b/g/n WiFi-t (ami sajnos csak egysávos, de kifejezetten érzékeny) és 4.2-es Bluetooth-t is használhatunk adatátvitelre.

Hiányzik viszont az NFC, tehát nem S2-vel fogunk bankkártyát kiváltani, az infra port viszont jó pont, és még távirányító app is került a rendszerbe.

Jó fények, szép képek

Fotózás terén a középkategóriához képest egész jól teljesít az S2. A hátlapon egy dupla modult találunk, ebben egy 12 megapixeles, f/2.2 rekeszes, PDAF autofókuszos Sony IMX486 az alap, amit egy 5 megapixeles Samsung S5k5e8 segít a mélységinformációk terén. Szelfikre pedig egy 16 megapixeles, f/2.0 rekeszes Samsung S5k3p8sp dolgozik, ami valóban szép képet ad még gyenge fényben is, szóval az önfotózók szeretni fogják. A hátsó kamera alapértelmezésben fullHD videókat lő másodpercenként 30 képkockával, de az előre telepített Open Camera alkalmazással már 4K is elérhető. Optikai képstabilizátor nincs, elektronikus viszont akad, ami persze nem ugyanaz a szint, de azért biztos segít valamit.

A fotók minősége szintén csúcskamerákat idéz (bár azért nem a mobilos fotózás legtetejét), a dupla hátlapi kamera miatt jól működik a téma mögötti háttér elmosása is. Emellett HDR-t is bekapcsolhatunk a dinamikatartomány növelésére. Az előlapi kamerában még AI Beautify 4.0 nevű megoldás is segíti, hogy a lehető leghízelgőbb portrékat tölthessük fel magunkról a közösségi oldalakra.

Összegzés

A Xiaomi Redmi S2 nem tökéletes telefon, de épp ezért nem is az abszolút csúcskategóriában versenyez. A kapcsolódási lehetőségek között volt pár fájó hiányosság, a kijelző is igazán lehetne fullHD, és persze a Snapdragon 625 sem az elérhető leggyorsabb "motor", de napi használatban, általános feladatokra kiváló teljesítményt ad ez a telefon, főleg jelenlegi árszintjén. Egyértelműen jól teljesít viszont a kamerás képességek terén, a dupla hátlapi modul nagyokat is megszégyenítő képeket készít és a meglepően nagy felbontású, AI-val megerősített szelfikameráért is jár a jó pont.

Az S2-t most kifejezetten kedvezményes áron kínálja a GearBest, az ezüst, arany és rózsaarany modellek egy flash sale keretében augusztus 20-ig egyaránt 149,99 dollárba kerülnek. Ráadásul most van pár egész kedves Xiaomi akció is ugyanitt. Ezen a linken a GB$MPs2 kuponkód beírásával 139,99 dollárért kapható a rózsaarany verzió augusztus 17-ig, de van másik Xiaomi modellből is akció: 139,99 dollárért kapható szürke Redmi 6-os 3GB + 32GB modell, itt pedig 169,99 dollárért a 4GB + 64GB verzió érhető el.

Xiaomi Redmi S2

Ár: 150 USD Ft
A Xiaomi Redmi S2 nem tökéletes telefon, de épp ezért nem is az abszolút csúcskategóriában versenyez. Napi használatban, általános feladatokra kiváló, főleg jelenlegi árszintjén, a kamerákért külön jó pont jár.
  • Snapdragon 625 chipset
  • 3 / 4 GB RAM
  • 32 / 64 GB tárhely
  • 5,99" 18:9 IPS kijelző, 1440x720
  • Dupla hátlapi kamera
  • 16 megapixeles szelfikamera
  • Dual-SIM + microSD
PRO
  • Hátoldali dupla kamera
  • Előlapi 16 mexapixeles, AI-segédes szelfikamera
  • Jó ár-érték arány
  • Igényes kialakítás
Kontra
  • Csak HD+ kijelző
  • Dual standby módos dupla SIM
  • Nincs NFC
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 6268
    [topic] => 1
    [group] => 19
    [gameinfo_name] => Xiaomi Redmi S2
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 335
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2018-08-15 12:17:00
    [gameinfo_webpage] => https://www.mi.com/en/redmi-s2/
    [gameinfo_tags] => xiaomi, redmi, s2, android, miui, okostelefon, mobiltelefon, mobil, telefon
    [gameinfo_url] => xiaomi-redmi-s2
    [gameinfo_pro] => Hátoldali dupla kamera
Előlapi 16 mexapixeles, AI-segédes szelfikamera
Jó ár-érték arány
Igényes kialakítás
    [gameinfo_kontra] => Csak HD+ kijelző
Dual standby módos dupla SIM
Nincs NFC
    [gameinfo_data] => Snapdragon 625 chipset
3 / 4 GB RAM
32 / 64 GB tárhely
5,99" 18:9 IPS kijelző, 1440x720
Dupla hátlapi kamera
16 megapixeles szelfikamera
Dual-SIM + microSD
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 1
        )

    [gameinfo_price] => 150 USD
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => A Xiaomi Redmi S2 nem tökéletes telefon, de épp ezért nem is az abszolút csúcskategóriában versenyez. Napi használatban, általános feladatokra kiváló, főleg jelenlegi árszintjén, a kamerákért külön jó pont jár.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 335
            [manufacturer_name] => Xiaomi
            [manufacturer_url] => xiaomi
            [manufacturer_link] => http://www.mi.com/en/
            [link] => /gyarto/xiaomi
        )

    [link] => /termekinfo/xiaomi-redmi-s2-6268.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => Hátoldali dupla kamera
            [1] => Előlapi 16 mexapixeles, AI-segédes szelfikamera
            [2] => Jó ár-érték arány
            [3] => Igényes kialakítás
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => Csak HD+ kijelző
            [1] => Dual standby módos dupla SIM
            [2] => Nincs NFC
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 7.7
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    7

  • Ár/Érték:

    9

  • Anyagminőség:

    7

  • Extra funkciók:

    7

  • Kijelző:

    7

  • Szoftver:

    9

  • Akkumulátor:

    8

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.