Hirdetés

A YouTube törli a koronavírust az 5G-vel összekapcsoló tartalmakat



|

Mivel eleve tilos a videómegosztó szabályzata szerint álhírekre alapozó, másokra veszélyes tartalmakat közzétenni, hamarosan indul is az irtás.

Hirdetés

Az emberek bármivel kapcsolatban képesek összeesküvés-elméleteket gyártani, és különösen igaz ez a vészhelyzetekre, katasztrófákra, amiket simán a lehető legvadabb ötletekkel kezdenek magyarázni. Egyesek ráadásul olyan szintre pörgetik az ilyesmit, hogy profin összerakott YouTube videókkal, narrációval és effektekkel olyan érzetet adnak az alapvetően légből kapott elméleteiknek, amit sokan pont az erős körítés miatt teljesen hitelesként fogadnak el.

Hirdetés

Ilyen mostanában az a teória is, miszerint a COVID-19 járvány elterjedését az 5G-nek "köszönhetjük". Meglepően sokan gondolják, hogy a "gonosz frekvencia" vagy az "alattomos rezgések" okoztak olyan vírusmutációkat, vagy épp az immunrendszer éberségének csökkentését, ami végül a koronavírus ismert nagyságú pusztításához vezetett.

Egyrészt az ilyesféle teóriákat (és az 5G-vel kapcsolatos többi egészségügyi elméletet) már sokféle tudományos fórumon megcáfolták, ezeket mi is összefoglaltuk nemrég egy magyarázó cikkben. Másrészt pedig egyre többen gondolják úgy, hogy az ilyesféle áltudományos tartalmak akár konkrétan veszélyesek is lehetnek, akár csak annyiban, hogy az emberek elbagatellizálják a koronavírus elleni valódi védekezés fontosságát, vagy a hibás elméletek miatt veszélynek teszik ki saját magukat és környezetüket.

Épp ezért most a YouTube jelentette be azt, hogy mostantól a videómegosztó szolgáltatás felületéről eltávolítanak minden olyan videót, amely nem hivatalos forrásból származó módon feszegeti az 5G és a koronavírus kapcsolatát. Erre jogi lehetőségük is van, hiszen a működési szabályzatban szerepel, hogy félreérthető tartalmakat, amelyek jellegük miatt veszélyesek lehetnek másokra, nem tűrnek meg a szolgáltatásban. Persze ettől még biztos lesz ezzel ellentmondó felzúdulás is azt állítva, hogy ez ismét csak egy gigacég által bevezetett önkényes cenzúra, de talán ebbe most ne is menjünk bele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.