Hirdetés

Nézd meg, mit bámult a világ 10 éve!



|

Ma pontosan 10 évvel ezelőtt jött ki a Toy Story 3 hivatalos előzetese, egy nappal korábban pedig a világ legédesebb kismacskájáról szóló videó hódított. Honnan tudjuk? Egyszerű!

Hirdetés

A nosztalgia megítélése vegyes, egyesek képesek teljesen elmerülni a múltba vesző emlékek között, mások pedig úgy vélik, ami elmúlt, az elmúlt, tessék előre nézni. Bárhogy is, a nosztalgiára építő szolgáltatásoknak mindig sikere van, hiszen simán be tudnak gyűjteni annyi embert világszerte, akik boldogan révednek vissza valamilyen korábbi időszakba.

Hirdetés

A YouTube Decade egy olyan weboldal, ami pont tíz évvel repít vissza az időben, és azt mutatja meg, mik voltak az adott nap legnézettebb feltöltései a videómegosztón. Több kategóriára bontva kapunk összeállítást, így láthatjuk a zenei, vicces, mozis, szórakoztató, politikai, valamint állatokkal, sporttal és játékokkal kapcsolatos aznapi nyertest.

2009. október 15-e viszonylag átlagos napnak tűnik: volt két fontosabb videó, melyek közül az egyik az akkor még bemutatás előtt álló Toy Story 3 hivatalos előzetese.

Ami viszont még ennél is nagyobbat durrant, az a The Creators című stop motion film, amelyet kizárólag legófigurák felhasználásával készítettek amatőrök.

A YouTube Decade-on arra is van lehetőség, hogy néhány napot visszatekerjünk az időgépen, ami kifejezetten jóféle funkció, nekem így dobta fel az egyik legjobb cicás videót (igen, már akkor is a macskák uralták az internetet, tessék ezzel kibékülni). 2009. október 14-én került ugyanis fel YouTube-ra a Surprised Kitty eredeti verziója, amit azóta gyaníthatólag az is ismer, aki egy dél-mongol sivatag sziklái alatt töltötte az új évezredet:

Csak aztán tessék vigyázni, mert az ember azon kapja magát, hogy folyamatosan tekergeti vissza a napokat, hogy üvegesedő tekintettel bámulja az egykor menő videókat. Egy éve és egy hete például az alábbi filmecske volt az abszolút sztár, és talán most kéne abbahagynom a nosztalgiatripet, máskülönben sosem kerül ki ez a cikk PC Worldre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.