Hirdetés

A YouTube átdolgozza a jogvédett tartalmak bejelentését



|

A videómegosztó automatikus algoritmusa mellett más felhasználók is jelezhetik, ha valahol jogsértést tapasztalnak, de ezzel vissza is lehetett élni, ezen szigorít most a YouTube.

Hirdetés

Az odáig teljesen rendben van, hogy az eredeti tartalmak, tehát zenék, videók létrehozói szeretnék, ha saját szellemi tulajdonuk meg is maradna, és nem használná mindenki illetéktelenül. Erre szolgál többek között a YouTube automatikus algoritmusa, amely a videók feltöltése után megvizsgálja azok tartalmát és jelzi, ha valahol egyezést talál mások által készített elemekkel. De persze ez a rendszer sem bolondbiztos, ezért lehetőség van arra is, hogy felhasználók manuálisan riportoljanak olyan videókat, amik szerintük szerzői jogokat sértenek. Viszont ez a folyamat eddig kissé lazán működött, például simán lehetséges volt, hogy valaki alapvető trollkodásból folyamatosan jogsértőnek jelöljön egyes videókat és ezzel ellehetetlenítse a feltöltőt, szóval ideje volt kicsit pontosítani.

Hirdetés

Épp ezért az új rendszer szerint nem elég egy videó megtekintésekor rátenyerelnünk a "jelentem" gombra, hanem meg kell adnunk azt is egy időbélyegző használatával, hogy pontosan mettől meddig észlelünk jogsértést. Ezáltal a riportokat elbírálók könnyebben azonosíthatják, hogy valóban sért-e valamilyen szellemi tulajdonjogot az adott szakasz, és gyorsabban, valamint pontosabban meghatározhatják a szükséges lépéseket. Ugyanígy a videó feltöltője is részletesebb értesítést kap majd arról, hogy a tartalom melyik részében találtak problémát, így számára is könnyebb átdolgozni az adott szakaszt, például kivághatják, elnémíthatják alatta a kifogásolt zenét, vagy lecserélhetik a YouTube jóváhagyott audiókönyvtárából származókra.

A változtatás a másik oldalon azzal jár, hogy az ilyen szabálysértéseket jelentő felhasználóktól a YouTube meg is vonhatja a manuális bejelentések jogát akkor, ha egymás után többször is az időbélyegző nélkül küld be vitatásokat.

A szolgáltató egyben bejelentette, hogy pont az ilyen esetek hatékonyabb kezelése érdekében folyamatosan igyekszik fejleszteni a csatornák üzemeltetői számára készített eszköztárát, hogy még könnyebb és hatékonyabb lehessen akár úgy is szerkeszteni a feltöltött és utólag kifogásolt videókat, hogy nem kell minden esetben törölni, a saját gépen átalakítani és újra feltölteni őket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.