Hirdetés

A YouTube végleg kikapcsol egy népszerű funkciót



|

Bár a videók feltöltői már másfél éve nem tudtak a videók felületén, lejátszás közben megjelenő kommentárokat szerkeszteni, a szolgáltató most a meglévőket is eltávolítja. Maradnak a kártyák és a záróképernyő.

Hirdetés

A YouTube videókon sokan szerették használni azt a funkciót, amellyel a lejátszás fölötti rétegben szöveges kommentárokat jelenítenek meg. Láthattunk példát ilyesmire például zenei videóknál, ahol a klipek fölött megjelentek az aktuális koncertdátumok vagy épp a még frissebb zenékre való utalás, de akár egy komolyabb hardvertesztben is jól jött a lehetőség, amikor a beszédben elhangzó részleteket, például árakat vagy épp modellszámokat lehetett így elhelyezni.

Hirdetés

Tavaly késő tavasszal döntött úgy a YouTube, hogy ezt a lehetőséget, legalábbis aktív állapotában befagyasztja, mivel újabb lehetőségként bevezették a kártyákat és a külön szerkeszthető záróképernyőt. Előbbi a videó jobb felső sarkában látható kis ikon alatt bújik meg, míg az utóbbit a videók végére lehet biggyeszteni, ahol az alap kisfilmtől függetlenül irányíthatjuk a nézőket további videókra, vagy buzdíthatjuk őket feliratkozásra, esetleg adományozásra.

Mindkét funkció jól be is vált, a YouTube-felhasználók szépen el is kezdtek átszokni ezekre, de azért a korábbi videók alatt megmaradtak a külön rétegen látható kommentárok. Ezeket ugyan már nem lehetett szerkeszteni és újakat sem lehetett létrehozni, de sok esetben még mindig hasznosak vagy épp frappánsak voltak a korábban odahegesztett szöveges üzenetek. Nos, ez se tartott örökké, mivel a szolgáltató bejelentése szerint jövő januárban teljesen törlik a funkciót, tehát a most még látható kommentárok is eltűnnek a videók fölül.

Korábbi szakértői vélemények szerint a YouTube felhasználók azon része miatt kukázzák teljesen a funkciót, akik mobilon nézték a videókat, ugyanis kisebb kijelzőkön valóban sokkal többet takart ki a valós tartalomból az így megjelenő szöveg. Szóval innentől, aki szeretne szöveges tartalmat megjeleníteni a videóján, az vagy a kártyákra és a záróképernyőre lesz utalva, vagy bizony a videó elkészítésekor kell ezeket az extrákat a filmre rögzítenie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.