Hirdetés

Ingyenesen is nézhetjük a YouTube saját filmjeit és sorozatait



|

Eddig csak előfizetéssel lehetett megnézni a YouTube saját gyártású tartalmait, de ez nemsokára megváltozik. Persze reklámok lesznek, de legalább nálunk is elérhető lehet minden.

Hirdetés

Úgy tűnik, a YouTube feladta azt az eddigi stratégiáját, miszerint a saját gyártású filmjeit, sorozatait és egyéb műsorait csak az előfizetőknek teszi elérhetővé. A hivatalos közlemény szerint "így sokkal szélesebb közönséget érhetnek el", de a döntés mögött valószínűleg az állhat, hogy nem alakul az elvárások szerint az előfizetők száma, így inkább az ingyenes nézők számára megjelenített hirdetésekből zsákolnák be a nyereséget.

Hirdetés

Az eddig csak Premium előfizetőknek kínált saját gyártású tartalmak terén egyre erősebb a YouTube, amely láthatóan elkezdett a Netflix vagy épp az Amazon Prime stratégiája mentén haladni. A kezdeti exkluzív influencer-videók után már olyan komoly költségvetésű alkotásokat is kiadtak, mint a neves sorozatsztárokat felvonultató sci-fi, az Origin:

Mozis világsztárokból is igazolnak rendesen, például az ősszel megjelent Viper Club főszereplője az Oscar-díjas Susan Sarandon.

Jelenleg a YouTube saját tartalmait csak a YouTube Premium havi 12 dolláros előfizetői nézhetik, a változás annyi lesz, hogy 2019-től mindenki elérheti őket. Hogy akkor mi lesz az értelme az előfizetésnek? Az, hogy a Premium alatt reklámmentes marad minden, míg a többiek a filmek, sorozatok, "influencer tartalmak" előtt, után, és néha azokat megszakítva is reklámokkal találkoznak majd.

Oké, a videók közé tolakodó hirdetéseket sokan nem szeretik, de azért van ebben egy jó hír is, hiszen a YouTube Premium nem elérhető Magyarországon, így még pénzért sem volt esélye a hazai netezőknek megnézni a "sajátmárkás" tartalmakat. A mostani bejelentés értelmében viszont nem lesz területi megkötés az ilyen filmek, sorozatok terén - mondjuk ez viszonylag érthető is, hiszen maximalizálni szeretnék az így kiszórható reklámok mennyiségét.

Pici üröm az örömben, hogy visszamenőleg nem tervezik a YouTube Originals néven futó saját tartalmak megnyitását, tehát csak a 2019-es változtatások utáni filmek és sorozatok lesznek mindenki által nézhetőek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.