Hirdetés

Nemsokára már YouTube-on is tévézhetsz



|

Bár egyelőre csak az Egyesült Államokban működik az új funkció, jól mutatja, merre tart a google videómegosztója.

Hirdetés

Tegnap indult el az óceán túloldalán a YouTube legújabb szolgáltatása, ami hihetetlenül kreatív, de persze máshonnan nézve pedig teljesen egyértelmű nevet kapott. A YouTube TV egy olyan havidíjasmegoldás, amelyben több mint ötven tévécsatorna műsorát lehet nézni.

Hirdetés

A havi 35 dolláros újdonság egyelőre természetesen amerikai kábelcsatornákat gyűjt egybe, és egyfajta családi konstrukciónak tekinthető, hiszen ennyi pénzért egyszerre hat Google-fiók tulajdonosa tévézhet. Emellett arra is lehetősége van az előfizetőknek, hogy egyszerre három különböző eszközt engedélyeztessünk, ami képes a tévés extra elérésére, így akár például az otthoni gépen, egy laptopon és egy okostelefonon is mehet az adás, akár egyszerre.

Mobilon külön app formájában is letölthető a szolgáltatás, viszont az Android és iOS alatt működő alkalmazást még csak néhány nagyváros lakói érhetik el (jelenleg New York, los Angeles, San Francisco és Philadelphia van a listán). Az app azért hasznos, mert teljesen a tévézésre hegyezi ki a YouTube felületét. Az alapértelmezett Home lapon saját nézési szokásainknak megfelelően ajánl csatornákat és műsorokat a rendszer, a Live mutatja meg az épp aktuális, élőben sugárzott műsorokat, míg a Library alatt találjuk az általunk lementett sorozatokat, filmeket és egyéb tartalmakat.

A 35 dollárt ugyan kissé húzósnak is tarthatjuk, de a hat fiók és a három szimultán eszköz már árnyalja a képet, ráadásul az első hónapban ingyenes szolgáltatás próbaidejének lejárta után a Google egy ingyenes Chromecastot is elküld az előfizetőnek, így akár mobilról tudja streamelni az adásokat tévékre és egyéb megjelenítőkre.

Egyelőre annyit tudni, hogy a tesztüzemben elérhető területek folyamatosan bővülnek, de még csak az Egyesült Államokon belül, az viszont még nem egyértelmű, mikor jön a szolgáltatás más kontinensekre, így például hozzánk is. Ennek leginkább jogi akadályai vannak, a Netflix bevezetésénél is jól láttuk, mennyire körülményes a különféle területeken érvényes műsorszórási és forgalmazási jogi hercehurca mellett terjeszkedni.

Mindenesetre a mostani lépésből is jól látszik, hogy a "hagyományos" tévézést leváltó online módszerek folyamatosan terjednek, és hamarosan az internetes cégek fölözik le a televíziós piac bevételeinek jókora részét is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.