Hirdetés

Apró, de hasznos újítást vezetett be a YouTube



|

A trükk segít eldönteni, tényleg megéri-e egy videóra kattintani, és jobban kiszűri a hamis tartalmakat is.

Hirdetés

Folyamatosan jönnek az elképesztő adatok arról, hány csilliárd videót töltenek fel világszerte, naponta a YouTube-ra, vagy éppen milyen elképesztő mennyiségű tartalom közül válogathatnak a nézők. És persze a sok-sok felkerülő tartalomból van egy csomó felesleges, érdektelen, vagy akár átverős is, amibe gyakran beleszaladunk.

Hirdetés

Mert ugye van pár trükk, amivel a videó feltöltője simán át tud minket verni és behúzni tőlünk egy kattintást. Ilyen például a jó cím, mert az istenadta nép a hihetetlensége ellenére is lekattintja például az "Itt a még ki sem adott Star Wars film egyben", vagy épp a "Titkos UFO-boncolás élőben" címeket. Aztán ezt még meg lehet fejelni azzal, ha látunk egy jó borítóképet, ami tényleg valami szenzációt ígér.

Aztán persze rákattintunk a videóra, és amikor elindul, akár teljesen mást láthatunk, például magát a borítóképet állóképként alatta valami zenével, vagy valami rossz minőségű felvételt, esetleg tárgyban is egészen különbözőt attól, amit a nyitókép és a cím ígért. No, de mostantól ennek vége.

Ha Chrome vagy Opera böngészőt használsz, és felmész a YouTube nyitóoldalára, csak vidd az egeret a videók kis képecskéi fölé, máris láthatod, hogy ilyenkor elindul egy 3 másodperces kis betekintő mozgókép az "odabent" rád váró tényleges videóból. Szerencsére hangot alapértelmezésben nem játszik le ez a módszer, tehát véletlenül hadonászva a kurzorral nem keltjük fel a nagymamát az előnézetek hang-részleteivel.

A módszert állítólag jó pár hónapja teszteli a Google. Egyelőre a fenti két böngésző támogatja az újítást, és csak a YouTube kezdőoldalán érhető el, tehát egy direkt keresés eredményei, vagy egy általunk beírt csatorna videói még nem fognak mocorogni, de esélyes, hogy szép lassan ezekre is átterjed az előnézetek lehetősége. Innentől aztán retteghetnek az álvideók és becsapós tartalmak készítői, jóval kevésbé dőlünk majd be nekik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.