Hirdetés

Jönnek a részekre tagolható YouTube videók



|

Mivel egyre több a kifejezetten hosszú videó a YouTube-on, a fejlesztők most egy olyan funkciót próbálgatnak, amellyel epizódokra tagolható egy-egy feltöltés, és könnyebb lesz navigálni benne.

Hirdetés

A hőskorban egy YouTube feltöltés átlagos hossza 4-5 perc volt, és a zenei klipek vagy amatőr videók többségét a téma miatt sem kellett "tekerni", simán végignéztük őket egyben. Mostanában azonban már tonnányi különféle témában kerülnek fel kifejezetten hosszú videók a játékok teljes végigjátszásától bonyolult recepteken át számítógépek otthoni szervizeléséig. Ezek ráadásul nem csak sokáig tartanak, de többféle, jól elkülöníthető részből állnak, ezek között pedig eddig úgy találhattuk meg a minket érdeklőt, hogy a csúszkával bóklásztunk előre-hátra a kívánt pillanatig.

Hirdetés

A YouTube fejlesztői dokumentumai között lapozgatva bukkantak rá nemrég egy olyan előnézeti képre, amely viszont sokat elárul a videómegosztóra érkező következő funkcióról. Itt az látható, hogy a DVD-k vagy Blu-Ray lemezek jól ismert megoldásához hasonlóan egy-egy videó könnyen megtalálható és gyorsan "ugratható" részekre tagolódik.

Az egyes részek kezdő időpontjait a feltöltő adhatja meg és címmel is elláthatja, tehát mondjuk egy recept esetében innentől nem kell olajos, paníros kézzel percekig pöcögtetnünk a lejátszósávot, könnyen odaugorhatunk mondjuk az előkészítés, panírozás, sütés, fűszerezés vagy köret címmel megtalálható szekcióra.

A funkció jelenleg tesztüzemben működik, és véletlenszerűen (vagy annak tűnően) bukkanhat fel egyeseknél. Az eddigi tesztek alapján még nem teljesen egyöntetű minden, de mivel hivatalos bejelentés még nem történt, esélyes, hogy alapos reszelés után indítják el véglegesen, ennek időpontja még nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.