Hirdetés

Ettől a YouTube-videótól újraindulnak bizonyos okostelefonok



|

A hiba ráadásul leszakíthatja a készüléket a telefonhálózatról is.

Hirdetés

Bizarr hibáról ír az Android Authority: egy bizonyos YouTube-videó lejátszása során ugyanis spontán újraindulnak a Google Pixel 7-es szériához tartozó okostelefonok. A hiba a Google Pixel 7 és a Google Pixel 7 Pro típusokat érinti.

A szóban forgó klip a Nyolcadik utas a halál egyik jelenete, 4K HDR felbontásban. Az Android Authority egyik szerkesztője meg is nyitott a a videót a Pixel 7-jén, a telefonja pedig azonnal spontán újraindult. Adamya Sharma tapasztalata szerint azonban a hiba csak akkor jelentkezik, ha a YouTube-applikációban nyitja meg a videót.

Hirdetés

A jelenség látszólag csak a Google telefonjait érinti, a hibáról Pixel 6 és Pixel 6a tulajdonosok is beszámoltak.

A Reddit fórumozói szerint a probléma egy 2020-as esetre emlékeztet, amikor egy bizonyos háttérkép fagyasztotta ki a Samsung és a Google telefonjait. A felhasználók azt gyanítják, hogy a mostani  jelenséget a Pixel 7-es sorozat - illetve a korábbi Google-készülékek - HDR-feldolgozási hibája okozhatja.

A cikk arra is figyelmeztet, hogy egyes felhasználók tapasztalatai szerint a Pixel 7 és Pixel 7 Pro telefonok az újraindulást követően elveszítik a kapcsolatot a mobilhálózattal, bár ezt a hibát Sharmának nem sikerült reprodukálnia, az ő telefonja gond nélkül csatlakozott a hálózathoz az újraindítás után.

A videót viszont már most küldözgetik a Pixel 7-tulajdonos ismerőseiknek a vicces kedvű internetezők, a hiba elhárításáig így ez egyfajta, a hagyományosnál valamivel kellemetlenebb rickrollingnak is tekinthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.