Hirdetés

Zaklatási vádak árnyékolják be a 2022-es Bitcoin konferenciát



|

A szervezők értelemszerűen egyáltalán nem örülnek, hogy ilyen aspektusban beszélnek most a Bitcoin 2022-ről.

Hirdetés

Nemrég még boldogan nyitotta meg Francis Suarez, Miami polgármestere a 2022-es Bitcoin konferenciát, melynek városa adott otthont. A rendezvény helyszínén felállítottak megy meglehetősen mutatós bikaszobrot, ami egyértelműen a Wall Streeten látható fajtársának futurisztikus mása lett. A szervezők azt szerették volna jelképezni a műalkotással, hogy Miami a világ "kripto fővárosa", most viszont egészen más okból került a rivaldafénybe a város és az egész esemény. 

Az egyik hölgy látogató ugyanis zaklatási botrányt robbantott ki, így aztán nem csak azért főhet a szervezők feje, mert az egyik résztvevő hiányolta az említett bikaszobor péniszét, majd megállapítva, hogy tulajdonképpen egy tehénről van szó, reklamálni kezdett. Bárcsak ez lett volna a látogatók legnagyobb problémája - gondolhatják most a Bitcoin 2022 fejesei. 

Hirdetés

Rachel Siegel épp a kérdéses bika előtt állt sorba, hogy ő is felpattanjon rá, és lőjön magáról egy fotót. Eközben beszélgetésbe elegyedett egy férfival, majd nem sokkal utána elbúcsúztak egymástól. Siegel azonban később arra lett figyelmes, hogy egyre több Twitter értesítést kap. Gyorsan kiderült, hogy a nő bármiféle engedélye nélkül a férfi készített a hátáról egy fotót, majd ezt Siegel saját szelfijeinek társaságában posztolta. A @bitcoin_fukboi nicknéven futó felhasználó mindössze annyit fűzött hozzá tweetjéhez kommentárként, hogy "Lol".

A bejegyzésre számos sértő kommentár érkezett, egyes felhasználókról pedig (saját fotóik alapján) egyértelműen kiderült, hogy ők maguk is részt vesznek a Bitcoin 2022 eseményen. A rendezvénynek szigorú zaklatásellenes előírásai vannak, amik kifejezetten tiltják a viccelődést mások testi megjelenésével. 

Siegel megpróbálta jelenteni az esetet a szervezőknek, hamar kiderült azonban, hogy a róla az ő hozzájárulása nélkül fotót posztoló férfi, vagyis @bitcoin_fukboi a rendezvény mögött álló BTC Inc. egyik alkalmazottja. Érdemi intézkedés nem történt, ugyanakkor Siegel szerint miután jelentette az esetet, megsokszorozódtak az őt zaklató tweetek, sőt olyan (általa konkrétabban nem részletezett) dolgokról kezdtek el pletykálni, amelyekhez kapcsolódó információkat korábban a szervezőknek adott meg e-mailben, amikor magáról a zaklatásról beszámolt nekik. 

David Bailey, a BTC Inc. vezérigazgató egy felháborodott, trágár szavakat sem nélkülöző tweetben jelentette ki, hogy alapvetően megveti a "woke baromságot", de olyan közösséget szeretne építeni, ahol mindenki jól érzi magát, és nem zaklatják az embereket olyan "szarságok" miatt, amit nem tudnak megváltoztatni. Bailey úgy fogalmazott, hogy nem fogja kirúgni mindezért a cég alkalmazottját, de komoly megrovásban részesítette őt. 

Bailey egyébként tényleg nem finomkodott, egy tweetben később úgy fogalmazott, hogy az anyukája, a testvére, a nénikéje, a felesége és a lányai is ott voltak a rendezvényen, és ha valaki miatt bármelyikük is kényelmetlenül érezte volna magát, akkor "kinyírta volna a rohadékot". Ezt kicsit furcsa párhuzamba állítani azzal, hogy ha nem az ő családját éri a zaklatás, akkor "elegendő" a megrovás is. 

Több forrás is arról számolt be egyébként, hogy más nőket is zaklattak a rendezvényen és az ahhoz kapcsolódó partikon. Ezek a hölgyek viszont nem jelentették az eseteket, mivel úgy érezték, sem a szervezők, sem a rendőrség nem oldanák meg a helyzetet. Más nők azt mondták, hogy már eleve el sem mentek a Bitcoin 2022-re azért, mert itt beszédet mondott az a Peter Todd, akit 2019-ben szexuális visszaéléssel vádoltak. Todd azóta is tagadja a vádakat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.