Hirdetés

Zárt ajtók mögött volt látható az 5G-s Samsung modem



|

Az összehajtható Galaxy X mellett az Exynos 5G modem is ott volt a CES-en, de csak a kiválasztott szerencsések láthatták.

Hirdetés

A Samsung a 2018-as CES-en zárt ajtók mögött mutogatta az összehajtható Galaxy X okostelefon majdnem kész prototípusát, illetve a jelentésekből kiderült, hogy ott volt az 5G-s modem prototípusa is. Az Exynos 5G elvileg még az idei évben bemutatkozik. 

Hirdetés

Az Exynos 5 chipset egy korábbi 5G-szabványra épít, és a Business Korea értesülései szerint elméletben az adatátviteli sebesség (lefelé) 5 Gbps-os. A jelenlegi LTE-hálózatokhoz lépest ez tízszeres sebességnövekedést is garantálhat. 

Az Exynos 5 ezzel egyszerre ötször gyorsabb a jelenlegi legjobb LTE-modemeknél, vagyis az 1,2 Gbps-os Snapdragon X20-nál és annál, ami a Snapdragon 845 és az Exynos 9810 chipekben van. Az újdonság persze visszafelé kompatibilis a régebbi hálózatokkal és technológiákkal, tehát a 4G-s LTE-t, a 3G-t és a 2G-t is támogatja. 

Egyelőre úgy néz ki, hogy a Samsung az idei bemutató után 2019-ben dobná piacra az 5G-s modemeket az Exynos lapkakészletekben. Ekkorra várható a Qualcomm saját 5G-s modeme is, ami a Snapdragon lapkakészletekbe kerül. 

A Samsung és a japán KDDI nemrég egyébként egy mozgó vonaton tesztelték az 5G-s technológiát, és 1,7 Gbps-os átviteli sebességet értek el lefelé irányban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.