Hirdetés

Zeiss és Samsung technológiával érkezhet a Sony Xperia 1



|

Úgy néz ki, hogy többek között Zeiss és Samsung alkatrészekre építette a Sony az Xperia 1 kamerarendszerét.

Hirdetés

A Sony igen nehéz éveket élt át a mobilpiacon, és bár a gyártó kitart amellett, hogy marad a szektorban, időről-időre mindig olyan pletykák kezdenek keringeni, hogy kiszállhat a vállalat az okostelefonos harcból. Nem segít a dolgon az sem, hogy igen régóta nem láttunk már valóban kiváló kamerával felszerelt Xperia mobilt - pedig a Sony a mobilos kameraszenzorok legfőbb beszállítója, és gyakorlatilag minden cég ezekre az érzékelőkre építkezik. A helyzetet tovább rontotta, hogy a Sony Alpha divíziója nem akart együttműködni a mobilos csapattal, mert attól tartottak, hogy a Sony fényképezők eladásainak a rovására menne a munka. 

Hirdetés

A bonyolult és ellentmondásos helyzetet mostanra sikerült tisztázni a cégen belül, így az Xperia 1 elvileg a Sony valaha volt legjobb csúcstelefonja lehet, és végre mobilfotózásban is a legjobbak közé kerülhet. 

Egy sasszemű Twitter-felhasználó kiszúrta, hogy mit írtak az Xperia 1 három hátlapi kameraszenzorából kettőre. A MILVUS ismerős lehet a Zeiss lencsék rajongóinak, és nem titok az sem, hogy a Sony régóta együtt dolgozik a céggel. 

Ezek a lencsék két 12 megapixeles, Sony Exmor RS szenzoron vannak rajta, 26 és 16 millimétereseken. A harmadik 12 megapixeles szenzort a Samsung szállította, ez az ISOCELL érzékelő 52 milliméteres fókusztávolságú. Ezen furcsa módon Sunny Optical lencse van. A triót a Sony Bionz X mobilos feldolgozószoftvere fogja össze, és erősen a Sony Alpha kameratechnológiára épít. 

Lehet, hogy az Xperia 1 2019 egyik nagy meglepetése lesz? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.