Hirdetés

A Zoom kívülről hív segítséget a biztonsági bakik megoldására



|

Lassan már naponta érkezik egy újabb hír valamilyen biztonsági résről vagy furcsaságról a videókonferencia-appal kapcsolatban. Már a fejlesztők is tisztában vannak vele, hogy nem elég a foltozgatás.

Hirdetés

Amikor a koronavírus miatt egyre többen maradtak otthon, hogy távmunkában dolgozzanak, vagy épp iskolába járás helyett internetes közvetítéssel tanuljanak, a videóchat alkalmazások népszerűsége az egekbe szökött - főleg azoké, amelyek csoportos videóhívásokat is lehetővé tesznek, és biztonságosnak mondják magukat. Ez a folyamat a Zoomnak is kedvezett - de aztán elkezdtek kiderülni a mindenféle biztonsági problémák, kezdve a titokban Facebooknak átadott adatoktól egészen odáig, hogy az állítás ellenére nem valódi végponttól végpontig titkosítást kapnak a beszélgetések.

Hirdetés

Aki kíváncsi, ide kattintva megtalálja az összes Zoommal kapcsolatos hírt és cikket, tényleg szép számmal előfordult az elmúlt hetekben valamilyen nem túl szívderítő hír a szolgáltatásról. Bár a fejlesztők már a napokban bejelentették, hogy néhány eddig kiderült problémát orvosoltak, de a jelek szerint ennél is tovább mennek, hogy visszaszerezzék a felhasználók bizalmát.

Hivatalos blogbejegyzésben tette közzé a cég vezérigazgatója, Eric S. Yuan, hogy külső segítséget is igénybe vesznek egy teljes biztonsági átvilágításhoz, és a feltárt hibák és hiányosságok megoldásához. Így a Zoom biztonsági kérdésekkel foglalkozó igazgatóságában mostantól olyan cégek szakemberei is helyet kapnak, mint a VMware, a Netflix, az Uber és az Electronic Arts, emellett pedig olyan neves szakértőket is meghívtak, mint Alex Stamos, aki korábban többek között a Facebook biztonsági vezetője volt (még bőven a Cambridge Analytica időszak előtt), ma pedig többek között a NATO kiberbiztonsági tanácsadója.

A Zoom ezen felül hetente biztonsági fejlesztésekkel kapcsolatos webes szemináriumokat is tart majd, amelyekben a felhasználói közösséget tájékoztatják majd a legfrissebb lépésekről. Persze jó kérdés, ezek a lépések még időben történtek-e ahhoz, hogy megállítsák a Zoommal szemben kialakult bizalmatlanságot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.