Hirdetés

A Zoom-meghívókkal is ellophatják az adataidat



|

A hackerek már ezeket is hamisítják annak érdekében, hogy még több információt lophassanak.

Hirdetés

A Zoom nagy erőkkel igyekszik betömni a sorra felfedezett biztonsági réseket, azonban a jelek szerint már soha többé nem szabadul a hackerek támadásai elől. Ha nem egy sérülékenységet használnak ki, akkor a platform kevésbé tapasztalt felhasználóival teszik ezt. Most éppen hamis Zoom-meghívókkal bombázzák e-mailben az embereket, hogy ezeken keresztül személyes információkat és belépési adatokat lopjanak. 

Hirdetés

Az Abnormal Security szakemberei szerint a mostani támadásban az emberek félelmeit akarják kihasználni, sokan tartanak ugyanis attól, hogy a gazdasági hatások következményeként megszűnik az állásuk. A hackerek ezért HR-esnek álcázzák magukat, és egy meetinghez küldenek meghívót - valójában itt lemásolták a Zoom bejelentkezési oldalát, és ezen keresztül már könnyen megszerzik az adatokat. Elég rányomni a kétségbeesés közepette a kártékony linkre, és minden a hackerhez kerül. 

Az effajta támadásokban már több mint 50 000 felhasználó érintett, és semmi jele annak, hogy a helyzet belátható időn belül változna. Javasolt tehát körültekintően kattintgatni, akár használunk Zoomot, akár nem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.