Hirdetés

Hazudott a Zoom, nincs is annyi felhasználója



|

A világjárvány alatt slágerszolgáltatás lett a Zoomból, de végül bevallották a fejlesztők, hogy nincs is 300 millió felhasználójuk, pedig ezt állították.

Hirdetés

A Zoom beismerte, hogy a korábbi állításokkal szemben mégsem rendelkezik 300 millió napi szinten aktív felhasználóval, holott korábban egy blogbejegyzésben csendben ugyan, de ezzel kérkedett. Végül törölték a hivatkozásokat is, most már csak azt kommunikálják, hogy napi szinten 300 millió résztvevő fordul meg a zoomos meetingeken. Pedig nem mindegy, hogy napi aktív felhasználóról vagy meetingben résztvevőről van szó, ez utóbbiakat ugyanis többször számolják: ha valaki egy nap tíz alkalommal videochatel, akkor annyiszor jelenik meg a statisztikában is. Ez a számítási módszer félrevezető, mert nagyobbnak mutatja a platformot a valóságosnál. 

Hirdetés

A Zoom növekedése egyébként ettől függetlenül is tekintélyt parancsoló, hiszen decemberben még csak 10 millió napi meeting-résztvevővel rendelkezett. A Microsoft eközben azt állítja, hogy saját szolgáltatása, a Teams 75 millió napi aktív felhasználónál és 200 millió meeting-résztvevőnél tart. 

A Google Meet pedig napi 3 millió új felhasználót gyűjtve már több mint 100 millió meetinges résztvevővel büszkélkedhet. A Cisco szintén most árulta el, hogy már 300 millió Webex-felhasználója van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.