Hirdetés

Zsarolóvírus akadályozza az egészségügyi ellátást Írországban



|

Több informatikai rendszert is le kellett állítani, mivel egy bűnszervezet kiszemelte magának az országot.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt most még inkább fontos, hogy a világ országainak egészségügye a lehető legjobb állapotban legyen, és ki tudja szolgálni a megnövekedett igényeket. Sok esetben a normális munkavégzéshez az informatikai rendszerek megfelelő működése is elengedhetetlen. Ezért is jelent nagy problémát az, hogy az ír egészségügyi rendszer, a Health Service Executive zsarolóprogrammal felfegyverkezett hackerek célpontja lett.

Hirdetés

Az HSE közleménye szerint jelentős mértékű zsarolásos támadás érte a különböző informatikai rendszereiket, ennek következtében pedig kénytelenek voltak leállítani azokat. Így jobban meg tudják magukat védeni a támadókkal szemben, illetve jut idejük arra is, hogy biztonsági partnereikkel együtt felmérjék a helyzetet.

Szerencsére azért a helyzet nem katasztrofális, hiszen az ír mentőszolgálat továbbra is képes ellátni a feladatát, illetve a kórházak felszereléseit és a koronavírus-vakcinákat sem érinti ez a probléma. Ugyanakkor a radiológiai képalkotáshoz használt rendszer már nem úszta meg. Az HSE feje, Paul Reid elmondása szerint egyébként a támadók egy nemzetközileg irányított bűnszervezet tagjai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.