Hirdetés

Zsarolóvírus fertőzte meg a Boeinget



|

A WannaCry zsarolóvírus áldozata lett a Boeing, de elvileg nincs ok az aggodalomra.

Hirdetés

Újabb áldozata van a zsarolóvírusoknak, és ezúttal a Boeing az. Az óriás a WannaCry ransomware áldozata lett. Az amerikai vállalat megerősítette, hogy néhány régebbi gépével akadt probléma, amelyek egy Charlestonban lévő üzemben a szárnyak szerkezetei elemeinek automatikus összeállítását végzik. 

Hirdetés

A Boeing szerint az eset ellenére nem lesz késedelem az alkatrészek gyártásában és szállításában. A dél-karolinai üzemben készül például az a 787 Dreamliner, amelyre már több mint 700 megrendelés érkezett. Szintén itt készül a következő-generációs 777-X repülőgép. 

A világon rengeteg nagy gyártó döntött úgy, hogy mivel a gyártáshoz használt gépek és szoftverek jól működnek, azokat nem fejlesztik az idő múlásával. Sajnos ezek a gyártáshoz fontos eszközök sérülékenyek a mai zsarolóvírusokkal szemben, ezért eshettek a WannaCry áldozatául. 

Egy olyan cégnél, mint a Boeing, nem csak a cég kerülhet a késések miatt kellemetlen helyzetbe, hanem a légitársaságok is. A WannaCry zsarolóvírus titkosítja a rendszeren a fontos fájlokat, és csak váltságdíj kifizetése után oldja fel a titkosítást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.