Hirdetés

Zsarolóvírus miatt fizetett 1,3 milliárd forintos váltságdíjat egy amerikai utazási iroda



|

A cég 30 000 gépét fertőzték meg, 1,3 milliárd forintba került a helyzet megoldása.

Hirdetés

A CWT amerikai utazási irodát nemrég cyberbűnözők támadták meg, és 30 000 számítógépüket fertőzték meg zsarolóvírussal. A fájlok feloldásáért pénzt kértek, és persze a gépeken lévő dokumentumokhoz is csak a váltságdíj kifizetése után lehetett hozzájutni. A Reuters jelentése szerint a CWT végül kénytelen volt teljesíteni a zsarolók kérését, és végül 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget fizetett ki, persze bitcoinban. 

Hirdetés

A CWT hivatalosan csak annyit közölt a támadással kapcsolatban, hogy érintettek egy biztonsági incidensben, további részleteket nem árultak el. Az ügyfeleket azért megnyugtatták, hogy az adataik nem kerültek illetéktelen kezekbe, és a történtekről tájékoztatták az amerikai hatóságokat is. 

A jelentések alapján a támadók a Ragnar Locker nevű, új zsarolóvírus segítségével okoztak fennakadást, ezt a kártevőt még májusban fedezte fel a Sophos. Korábban a portugál Energias de Portugal energiaszolgáltatót is megfertőzték ezzel, de akkor adatokat is loptak a támadók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.