Hirdetés

Megkímélik a kórházakat a világjárványra tekintettel a zsarolóvírusok készítői



|

Kissé nevetséges, hogy ennek kell "örülni", de a zsarolóvírusok mögött álló csoportok bejelentették: nem támadják a világjárvány alatt az egészségügyi intézményeket.

Hirdetés

Józan ésszel mérlegelve azt mondhatjuk, hogy a zsarolóvírusok puszta létezése és a mögöttük álló emberek tevékenysége is súlyosan elítélendő. Abszurd módon most mégis annak kell örülni, hogy a ransomware kártevők mögött álló bűnözői csoportok bejelentették: a világjárványra tekintettel nem támadják az egészségügyi szervezeteket, kórházakat. Azt egyelőre nem tudni, hogy be is tartják-e az ígéretüket. 

Hirdetés

A DoppelPaymer készítői elmondták, hogy ők általában sem támadják a kórházakat és hatóságokat, és a járvány alatt sem céljuk ez. Ha egy hiba miatt mégis megtörténik, ingyen oldják fel a titkosításokat. A gyógyszeripart viszont elítéli a csapat, szerintük sokat keresnek a pánikon, és nem akarják őket támogatni. A Maze zsarolóvírus fejlesztői csak a járvány idejére függesztik fel az orvosi szervezetek támadását. 

Az Emsisoft és a Coveware biztonsági cégek ugyanakkor bejelentették, hogy ingyenes segítséget nyújtanak az egészségügynek, ha zsarolóvírus-támadás éri őket a járvány során (az elemzés után megpróbálják feloldani a titkosítást, ha nem megy, segítenek a váltságdíjról tárgyalásban és a helyreállításokban). 

A szakértők felhívták a kártevőfejlesztők figyelmét, hogy a vírus nem válogat, ők és családjuk is az áldozatául eshetnek, és nem kizárt, hogy olyan kórházba kerülnek majd, aminek működését épp az ő zsarolóvírusuk akadályozza. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.