Hirdetés

A te gyereked elég jól bánik a pénzzel? Ha igen, még nyerhet is!



|

Középiskolás a gyereked, de már jól bánik a zsebpénzzel? Vagy még pont inkább félted, hogy mit kezd majd az első fizetésével? Itt egy érdekes vetélkedő, ami mindkét esetben neki szól, ráadásul nyerhet is vele!

Hirdetés

Addig még nincs nagy baj, amíg a gyerek csak a zsebpénzéből nem jön ki a következő apanázs érkezéséig, hiszen jó esetben ilyenkor némi dorgálás vagy lelkibeszéd után a szülők még elláthatják némi pótlékkal. De mi lesz, ha ez a pénzügyi felelőtlenség, az alapvető ismeretek hiánya kitart akkor is, amikor már fizetésből vagy egyetemi ösztöndíjból kell megélnie? Az iskolában sok mindent tanítanak neki, de a pénzügyi tudatosságra nincs külön tantárgy. Most viszont indul a Zsebpénzügyes 2019 vetélkedő, amelyben a diákok játékos formában gondolhatják végig a legfontosabb személyes pénzügyi kérdéseket, és ha elég ügyesek, még nyereményekkel is gazdagodhatnak.

Hirdetés

A Zsebpénzügyes 2019 vetélkedőt azért találták ki, mert sok rossz példából látszik, mennyire nincsenek tisztában a pénzügyi, gazdasági alapismeretekkel a fiatalok. Hiszen tanulnak ugyan matekot, magyart, történelmet, fizikát és számítástechnikát, de ez mind hiába, ha az első fizetésük átutalása után azt se tudják, mihez kezdjenek vele. Könnyű azt hinni, hogy egy havi összeg elég lesz bármire a lakbértől az autóhitelen át a heti két moziig, de ha egy fiatal a kellő ismeretek és tudatosság nélkül indul neki a felnőtt életnek, könnyen pórul járhat.

Erre hívja fel a figyelmet a Zebpénzügyes 2019 vetélkedő, ahol három online forduló után egy élő döntőben mérkőzhetnek meg a legjobb csapatok értékes nyereményekért, melyek között laptop, okostelefon és tablet is szerepel.

Hogyan lehet jelentkezni?

A pályázóknak először annyi a dolguk, hogy keressenek két barátot, akivel együtt, csapatként indulnak neki a feladatoknak. Elsőként 16 éven felüli diákok regisztrálhatnak egyénileg, majd ezután belépve 3 fős csapatokat alkotva kezdhetnek neki a vetélkedőnek. Emellett minden csapatnak szüksége van egy mentorra - egy olyan tanárra, akinek szintén regisztrálnia kell a verseny weboldalán, majd csatlakoznia a csapathoz. Egy tanár több csapatot is mentorálhat.

Így zajlik a vetélkedő

A versenyben 3 online fordulón kell végigmenni: az első feleletválasztós kvíz formátumú, és alapvető pénzügyi, gazdasági fogalmakra vonatkozik. Mivel az idő pénz, a feleletválasztós kérdéseket is megadott idő alatt kell teljesíteni. Innen mindenki továbbjut, aki sikeresen teljesített.

A második fordulóban már kifejtős kérdésekre kell válaszolni, erre több napjuk is van a versenyzőknek, és innen a szakértők által kiválasztott legjobb 100 csapat jut tovább. A harmadik körben egy virtuális egyetemista karakter bőrébe bújva kell végigmenni egy animált videójáték formájában megvalósított feladatsoron, itt 48 óra alatt 10 állomáson kell megoldani különféle feladatokat kvíztől a kifejtős kérdéseken át a számolós kihívásokig.

Nézzünk is egy mintakérdést, amelyhez hasonló a tesztekben is előfordulhat:

Botond és barátnője megbeszélik, hogy egy családi mérleget állítanak össze az alapján mijük van jelenlegi helyzetben. Másnap egy barátjuk kölcsönkért tőlük 30 000 Ft-ot, de nem tudják, hogyan fogja változtatni a mérlegüket ez az ügylet. Segíts nekik megmondani, mi történik ennek hatására a családi mérlegükben.

a. Nőnek a források és az eszközök csökkenek
b. Nőnek az eszközök és csökkenek is
c. Nőnek a források és csökkenek is
d. Csökkenek a források és az eszközök is

A harmadik online fordulóból a legjobb 8 csapat jut a döntőbe, amely már kilép az online világból és egy budapesti helyszínen élőben zajlik.

Aki ide bejut, már garantált nyereményeket kap. A november 25-én induló kétnapos eseményre a csapatok és a mentor is hivatalos, az első napon egy workshopokkal, előadásokkal, tréningekkel tarkított előkészítésre kerül sor, majd másnap indul a mindent eldöntő csata, ahol egy bonyolult pénzügyi szituációra kell prezentációs formában megoldást találniuk a versenyzőknek. A szakmai zsűri által legjobbra értékelt csapaté lesz az értékes fődíj, és a mentor, illetve a csapat iskolája sem marad ki a nyereményözönből.

Jelentkezz és legyél te is Zsebpénzügyes!

A diákok szeptember 2-a és 29-e között regisztrálhatnak a zsebpenzugyes.hu weboldalon, az első forduló október másodikán indul. Bővebb információkat a weboldal menüpontjai között lehet találni. Sok sikert!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.