Hirdetés

ZTE Axon 20 5G: itt az első rejtett szelfikamerás mobil



|

Menetrend szerint mutatkozott be a ZTE Axon 20 5G, a világ első okostelefonja, amiben a képernyő alá építették a szelfikamerát.

Hirdetés

Nem teljesen biztos, hogy a fogyasztóknak valóban az a trend kedvez a legjobban, amit a mobilgyártók kitaláltak: teljesen kávamentes kijelzős mobilokat gyártani, óriási méretben, és lehetőleg mindent elrejteni a képernyő alá. Amellett, hogy ezeket a fejlesztéseket a vételárakba is beépítik, a készülékek fogása és kezelése elvégre így nehézkesebb, főleg lekerekített szélekkel. A jó minőségű sztereó hangszóró kérdéskört sikerült megoldani egyes modelleknél, több-kevesebb sikerrel a beágyazott ujjlenyomat-olvasót is, ellenben a szelfikamerát eddig nem tudták elfogadható minőség mellett a képernyő alá építeni. 

Hirdetés

Nagy kérdés volt, hogy melyik gyártónak sikerül elsőként, végül a ZTE győzött. Az Axon 20 5G az első olyan mobil a piacon, ami már kijelző alá épített szelfikamerát kapott, méghozzá egy 32 megapixeleset, ami a 6,92 hüvelykes, 2460 x 1080-as, 90 Hz-es OLED-képernyő alá bújt, és elvileg ott is ugyanolyan fényes és élénk, mint a panel a többi részén. 

Az ujjlenyomat-olvasót a képernyő alá rejtették, a Snapdragon 765G elegendő erőt biztosít, a 4220 mAh-s akku és a 30 wattos gyorstöltés is megállja a helyét. Nincs viszont vezeték nélküli töltés, a 64 megapixeles fő szenzort és a 8 megapixeles ultraszéles egységet viszont csak díszként kíséri a 2 megapixeles makrólencse és mélységérzékelő. Kínában az Axon 20 5G 322 dollárnak megfelelő összegért, egy hét múlva vihető, 6/128 GB-os verzióban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.