Hirdetés

1080p-s cserekijelzőt kap a Steam Deck



|

A DeckHD névre hallgató cserekijelző egészen új élményt adhat a Steam Deck tulajdonosoknak.

Hirdetés

Azt aligha lehet kétségbe vonni, hogy a Steam Deck tette mainstreammé a handheld játékkonzol fogalmát, ez azonban inkább az integritásának köszönhető, nem annak, hogy lenyűgöző lenne a hardver. A kijelzője például egy 7 colos 1280x800-as képernyő, aminél manapság a legtöbb okostelefon nagyobb felbontással rendelkezik.

Persze érthető döntés, hiszen energiatakarékos, és nem kell annyi pixelt kitolnia a Steam Decknek, így a teljesítmény is jobb, sokan mégis hiányolnak egy legalább 1080p-s panelt, amit a ROG Ally például teljesít, méghozzá 120Hz-es frissítéssel.

Hirdetés

Az FX Technology Limited kicsit közelebb hozná egymáshoz a Steam Deck és a ROG Ally specifikációját. A cég a jövőben elindítja a DeckHD nevű cserekijelzőt a Valve konzoljához, ami 1920x1200-ra húzza fel a gyári 1280x800-as felbontást, miközben jobb színpontosságot is ígér. Az sRGB tartomány 95%-os lefedésével már egy középkategóriás gamer laptop szintjén lehet a Steam Deck. Ugyan a 400 nites maximális fényerő és a 60Hz-es képfrissítés marad, a gyárban megfejelik egy tükröződésmentes réteggel is, amit a Valve csak a drágább modellekre alkalmaz.

A hivatalos weboldalon egyelőre nem jelöltek meg árat a termékhez, de körülbelül 99 dollár környékére várják a DeckHD céduláját. Ugyan a kijelzőcsere nem tartozik a legegyszerűbb szerelések közé a Steam Decken, szerencsére nem is olyan bonyolult, mint mondjuk egy alaplapcsere. Mindössze egy hőlégfúvó és néhány puha feszítő eszköz kell, és máris elvégezhető a fejlesztés.

A kérdés csak az, hogy megéri-e ezzel turbózni a konzolt. A Steam Deck tökéletesen van hangolva az eredeti 800p-s felbontására, és ugyan akár 4K-s képet is képes kitolni egy külső megjelenítőre, a hardver egyértelműen nem áll erre készen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.